Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, ο Ερντογάν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. 

«Ο πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», είπε ο Χακάν Τσαβούσογλου.

Η ατζέντα των συζητήσεων, αλλά και το ότι τελικά ο κ. Ερντογάν αναμένεται να μεταβεί και στη Θράκη, είναι τα βασικά θέματα που συζητιούνται μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Η ατζέντα των θεμάτων που θα ανοίξουν στην Αθήνα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεγάλη και έχουν  να κάνουν  με την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών, το προσφυγικό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την απειλή της τρομοκρατίας, το Κυπριακό, αλλά και τα  μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, με το βλέμμα της ελληνικής πλευράς να είναι στραμμένο  στην έντονη  παραβατικότητα των Τούρκων.