current views are: 9

28 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:03

Κ. Μητσοτάκης: «Ο Αλ. Τσίπρας παρείχε άνευ όρων στήριξη στον Π. Καμμένο – Είναι συνένοχος»

Προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, η διάλυση της μεσαίας τάξης και η υψηλή φορολογία.

Δημοσίευση 11:03’

Προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, η διάλυση της μεσαίας τάξης και η υψηλή φορολογία.

«Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός θα έχει πολλούς λόγους για να έχει χάσει τον ύπνο του» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, όπου υπογράμμισε ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή “οι πολίτες είδαν έναν εξαιρετικά αγχωμένο πρωθυπουργό να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό“.

«Είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει πλήρως τον κ. Καμμένο σε μία σκανδαλώδη υπόθεση και να μένουν αναπάντητα μία σειρά από ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός των φόρων είναι και πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Και από τους εθνικούς προμηθευτές μίας άλλης εποχής, πήγαμε στους εθνικούς μεσάζοντες. Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας. Είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, στα ερωτήματα που έθεσε δεν πήρε καμία απάντηση, όπως για ποιο λόγο μπήκε μεσάζοντας σε μία διακρατική συμφωνία κάτι που απαγορεύεται από τον  νόμο και ο οποίος «μπαινόβγαινε στο υπουργείο Άμυνας και είχε κι άλλες δουλειές στα σκαριά»

«Η Σαουδική Αραβία μιλά για 100.000 βλήματα και η ελληνική κυβέρνηση για 300.000 και τελικά, αν υπάρχει συμφωνία πού είναι τα λεφτά…; Σε όλα αυτά δεν δόθηκε καμία πιστευτή απάντηση».

«Ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Είναι πλέον συνένοχος. Αν το έκανε επειδή συμφωνεί ή επειδή εκβιάστηκε είναι αδιάφορο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επισήμανε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και πως «θα επανέλθουμε»: «Εγγυώμαι προσωπικά ότι η αλήθεια θα λάμψει», υπογράμμισε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση όλο και απαξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι περήφανος για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής του.

«Περήφανος με τόσους νεκρούς. Μόνο και μόνο για τη δήλωση αυτή, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει στο σπίτι του. Αυτή η δήλωση θα τον καταδιώκει. Θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι μόνο αυτός. Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εντός της εβδομάδας θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής που συστήσαμε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μνημείο θράσους και αναισθησίας.

 «Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ψέματα, ούτε με δικαιολογίες, ούτε με επικοινωνιακά σόου, ούτε με ένα πέρασμα 10 λεπτών από τη Μάνδρα στον δρόμο προς το αεροδρόμιο για Σουηδία» πρόσθεσε.

Σχετικά με την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι «η έξοδος από την κρίση που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι, για την πλειονότητα των πολιτών, εικονική πραγματικότητα. Είναι αυτή η υπερβολική λιτότητα που βούλιαξε την οικονομία στην ύφεση. Επενδύσεις δεν γίνονται. Τα «κόκκινα» δάνεια αυξάνονται, όπως και οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία. Οι κατασχέσεις έχουν γίνει μία καθημερινότητα. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη που δεν τους δίνεται για να πανηγυρίζουν κάποιοι για υψηλά πλεόνασμα».

Υπενθύμισε, δε, ότι έχουν ψηφιστεί μέτρα για το 2018 και το 2019 με τις υπογραφές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου και πως «η υπερβολική λιτότητα έχει βουλιάξει την οικονομία στην ύφεση». Ακόμη, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις και πως με την πολιτική της πλήττει, κυρίως, τους πιο αδύναμους, ενώ περιφρονεί τους πολίτες.

«Αυτοί βλέπουν μάζες που επιμένουν να εξαθλιώνουν. Εμείς βλέπουμε πολίτες με αξιοπρέπεια. Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλουν να δημιουργήσουν μία φτωχοποιημένη κοινωνία, την οποία θα προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν μέσα από επιδόματα ελεημοσύνης» σημείωσε.

Τέλος, ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και των προσυνεδριακών διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για το 2018 και μετά, και για την ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».


σχετικα αρθρα