ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Bήμα για την παύση της αναρχίας η προκύρηξη του διαγωνισμού του ΕΣΡ

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2017, 17:44 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2017, 18:23
ΣΥΡΙΖΑ: Bήμα για την παύση της αναρχίας η προκύρηξη του διαγωνισμού του ΕΣΡ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την στήριξή του στην απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ένα «καθοριστικό βήμα» που θα συντελέσει στην παύση του άναρχου καθεστώτος, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της προκήρυξης του διαγωνισμού του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου «η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την παύση του άναρχου καθεστώτος εντός του οποίου λειτουργούν τα κανάλια για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ένα καθεστώς που υπονόμευσε διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.»

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι προβλέψεις του διαγωνισμού του ΕΣΡ για την καταβολή τιμήματος που αφορά στη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, για τη θέσπιση κανόνων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, δικαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Επιπλέον, αποτελούν εγγύηση για τη θεμελίωση της επόμενης ημέρας σε ένα στέρεο πλαίσιο που θα σέβεται τους εργαζόμενους και τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την στήριξή του στην απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.