ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Ν. Κοτζιά – Γ. Κουμουτσάκου για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2017, 21:21 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2017, 22:55
Σύγκρουση Ν. Κοτζιά – Γ. Κουμουτσάκου για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία
Facebook Twitter Whatsapp

 Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, «φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς του βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουμουτσάκο καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, «φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία»

Αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο και την σημερινή επίσκεψη του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς άφησε αιχμές λέγοντας ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η σημερινή εμφάνισή του στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας».

Υπογραμμίζει ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

Για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν, «ο οποίος», όπως τονίζει, «αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».

Τέλος, υπενθύμισε ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Με ανάρτησή του στο twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών. «Δεν πρόκειται να παρασυρθώ από τον - τόσο έκδηλο πλέον - εκνευρισμό του κ. Κοτζιά. Θα συνεχίζω, χωρίς ύβρεις, να ασκώ ουσιαστικό Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτάκος.