current views are: 13

30 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:47

Το «σκάνδαλο Καμμένου», τα πλαστά έγγραφα και η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού κτιρίου Henri Spaak, όπου στεγάζεται η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 10:47’

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού κτιρίου Henri Spaak, όπου στεγάζεται η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με σημαία το «σκάνδαλο Καμμένου», όπως χαρακτηρίζουν στην οδό Πειραιώς την πώληση πυρομαχικών από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία, η ΝΔ θα συνεχίσει το στενό pressing προς την κυβέρνηση, καθώς τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλο βάθος στην υπόθεση, που μπορεί να καταπιεί ακόμη και την κυβερνητική συνοχή. 

Όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για ακύρωση της συμφωνίας είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, καθώς δεν είναι ενεργή.
 
«Η συμφωνία προέβλεπε να πάρουμε τα λεφτά μέχρι 31 Ιουλίου, τα λεφτά δεν τα πήραμε λόγω Βασίλη Παπαδόπουλου και του Πάνου Καμμένου» τόνιζε ο ίδιος επισημαίνοντας την απόφαση της ΝΔ να διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες στην υπόθεση. Όπως καταγγέλλουν από την οδό Πειραιώς, ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σώσει πολιτικά τον συγκυβερνήτη του, για να μην πέσει η κυβέρνησή του, κατέστρεψε μια αξιόπιστη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης σε χώρα του Κόλπου και προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις διπλωματικές εκφάνσεις της χώρας, αντί να προστατέψει ως πρωθυπουργός το εθνικό συμφέρον.
 
Στο μικροσκόπιο του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, έχουν μπει και τα έγγραφα που παρουσίασε στη Βουλή ο κ. Καμμένος. «Τα έγγραφα αυτά αμφισβητούνται. Θα φανεί τι είναι αυτά τα έγγραφα. Φαίνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με όλες του τις δυνάμεις λέει Παπαδόπουλος και ξερό ψωμί» δήλωνε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη από την εμπειρία της στο υπουργείο Εξωτερικών.
 
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνήθη πρακτική του θα διαλέξει την οδό της διαφυγής στην υπόθεση και θα κρυφτεί πίσω από το Νίκο Φίλη και την «ευαισθησία» του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Υεμένη, λέγοντας ότι ακυρώθηκε η συμφωνία. 
Ωστόσο όπως τονίζουν, η κρίση υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια, δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την οδό Πειραιώς θεωρούν επίσης, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική της «χυδαιότητας» και στις προσωπικές επιθέσεις κατά της οικογένειας Μητσοτάκη.
 
Απέναντι σε αυτή την τακτική η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει να απαντά θεσμικά και με τη χρήση όλων των κοινοβουλευτικών όπλων που διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε να  προσέλθουν στην επιτροπή εξοπλιστικών οι κ. Σφακιανάκης και Παπαδόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον κ. Καμμένο, ταξίαρχος και ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, ενώ ζητήθηκε και η άμεση σύγκλιση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 
Ενδιαφέρον έχει πάντως και η επίσκεψη του τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, ο οποίος χτίζει γέφυρες μεταξύ της ΝΔ και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κικίλιας είχε επαφές με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές, βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Κατά τις επαφές του με τους αμερικανούς αξιωματούχους, ο κ. Κικίλιας, θα έθετε και το θέμα των αμυντικών εξοπλισμών και της αναβάθμισης των F-16.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκης για την τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού κτιρίου Henri Spaak, όπου στεγάζεται η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, θα πάρει μέρος σε δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει το ευρωπαϊκό think tank Bruegel, με τίτλο «Ευθύνη να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη».


σχετικα αρθρα