current views are: 11

30 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:14

Παρακάμπτει το ΚΑΣ η Λ. Κονιόρδου για το Ελληνικό: Μη δεσμευτικός ο όρος του ύψους δόμησης

«Ο όρος για το ύψος (σ.σ. δόμησης) είναι δυνητικός. Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα», ξεκαθάρισε από τη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού

Δημοσίευση 12:14’

«Ο όρος για το ύψος (σ.σ. δόμησης) είναι δυνητικός. Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα», ξεκαθάρισε από τη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού

«Αδειάζει» το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τη υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, τονίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι οι όροι δόμησης που έχει θέσει, δεν είναι δεσμευτικοί για τον επενδυτή.

 «Ο όρος για το ύψος (σ.σ. δόμησης) είναι δυνητικός. Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα», ξεκαθάρισε από τη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενη στην απόφαση του ΚΑΣ και υποστήριξε ότι οι όροι που έχουν θέσει κυβέρνηση και Συμβούλιο δεν εμποδίζουν την υλοποίηση της επένδυσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις καθυστερήσεις στην επένδυση και επιχειρώντας να αποκρούσει τα πυρά περί εσκεμμένων προσκομμάτων, ισχυρίστηκε ότι οι όροι που έχουν τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν γνωστοί εξαρχής στον επενδυτή και δίνουν προστιθέμενη αξία στην επένδυση -«Κι αυτό είναι κάτι που έχει αναγνωρίσει και η ίδια η εταιρία», σημείωσε.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά της ότι η επένδυση μπορεί να προχωρήσει και απέδωσε στα ΜΜΕ υπερβολές ως προς το ζήτημα των όρων για την υλοποίηση της επένδυσης. «Δεν υπάρχει καμία ανατροπή των όρων και αιφνιδιασμός. Θεωρούμε ότι δεν εμποδίζει την επένδυση, προστατεύεται και η πολιτιστική κληρονομιά και η επένδυση μπορεί προχωρήσει. Άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Lamda Development είπε ότι είναι έτοιμοι να εκκινήσουν τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα