Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με τα νέα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να αμφισβητούν τον ρόλο των εμπλεκομένων και την πολιτική αντιπαράθεση να παραμένει στο «κόκκινο». Την ίδια ώρα, το πρόσωπο - «κλειδί» της υπόθεσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, με νέες δηλώσεις του ισχυρίζεται πως παραμένει εκπρόσωπος του Ριάντ ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με νέο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», στις 16 Φεβρουαρίου 2017 η Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων εκφράζει αμφιβολίες αν ο Βασίλης Παπαδόπουλος και η εταιρεία του είναι όντως πλειρεξούσιοι για την υπογραφή διακρατικής σύμβασης. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο υπογράφων την εξουσιοδότηση Σαουδάραβας αξιωματικός είναι πολύ χαμηλά στην ιεραρχεία, καθώς πρόκειται για έναν τμηματάρχη της αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται από τους Έλληνες αξιωματικούς ότι δεν καθορίζεται με σαφήνεια ότι η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου έχει εξουσιοδοτηθεί για την υπογραφή της διακρατικής σύμβασης και πως ο Σαουδάραβας αξιωματικός δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει παρόμοιες εξουσιοδοτήσεις για λογαριασμό της χώρας του.

Β. Παπαδόπουλος: «Χάθηκαν 700 εκατ. μέσα στη λάσπη»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real News», ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος επιμένει ότι εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία και τονίζει:

«Επί εννέα μήνες η ελληνική πλευρά ήλεγχε τα έγγραφά μου, τις πιστοποιήσεις μου. Αν ένα δεν πληρούσε το πλαίσιο του νόμου, η πολιτεία θα μπορούσε να ζητήσει τη διόρθωση, την απόρριψη ή την επανέκδοσή του. Ήταν εν ισχύι, παραμένουν εν ισχύι».

«Χάθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ μέσα στη λάσπη», λέει ακόμα και προσθέτει πως υπήρχε ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για 25 είδη πυρομαχικών. «Τα 66 εκατ. ευρώ αφορούσαν ένα μόνο από τα 25 είδη που ήθελαν οι αγοραστές», αναφέρει χαρακτηριστικά.