current views are: 4

3 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:15

Ινστιτούτο Gatestone: Προετοιμάζεται το έδαφος για τρομοκρατικές επιθέσεις

Τι αναφέρθηκε σε πρόσφατο συνέδριο.

Δημοσίευση 12:15’
Πηγή: ΑΠΕ

Τι αναφέρθηκε σε πρόσφατο συνέδριο.

Το ενδεχόμενο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα από άτομα που παρεισφρύουν μέσα στους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του Ινστιτούτoυ για την Διεθνή ασφάλεια, Gatestone, στο οποίο τονίζεται ότι πρόκειται για άτομα τα οποία ζητούν ευκαιρίες για εγκληματική δράση και δεν δέχονται ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο του Iνστιτούτου, το οποίο μάλιστα επικαλείται και πρόσφατη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα.

Σε εισήγησή του στο εν λόγω συνέδριο, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε μερίδα των παράτυπων μετανάστών ως άτομα που εμπλέκονται σε κάθε είδους λαθρεμπόριο: Ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός, ενώ είναι ικανοί ακόμα και για τζιχάντ.

”Οι Ευρωπαϊκές δημοκρατίες στην Μεσόγειο μπορεί να κυριαρχηθούν από ένα τσουνάμι ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να το ανεχθούν αυτό” υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. 

Όπως, επίσης, ανέφερε ”παραπάνω από ένα εκατ. αλλοδαποί πέρασαν από το 2015 στην Ελλάδα και καταλήγουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Κάποιοι είναι πραγματικοί πρόσφυγες, από τη Συρία και το Ιράκ, αλλά οι περισσότεροι είναι παράτυποι μετανάστες από άλλες χώρες του κόσμου”.

Οι τζιχαντιστές είναι ιδεολόγοι. Βλέπουν τον κόσμο ως μια μάχη ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν και σε αυτούς που δεν πιστεύουν‘ τόνισε από την πλευρά του ο Φρανσουά Χάισμπουργκ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Σεπτέμβρη, πάνω από 4.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα, με τον μηχανισμό να είναι ανήμπορος να τους δεχτεί.

Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η απορρόφησή τους από την ελληνική κοινωνία, το άρθρο αναφέρεται στην πιθανότητα ανάμεσα στους μετανάστες που ζητούν άσυλο να βρίσκονται άτομα που έχουν ως σκοπό την τρομοκρατία.

Αναφέρεται, επίσης, το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν διάφοροι θύλακες από 80 αυτοσχέδια τζαμιά, τα οποία λειτουργούσαν στην ευρύτερη ελληνική περιοχή.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Τόσκας, παρά το πρόσφατο χτύπημα στη Βαρκελώνη, θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ”μνημείο σταθερότητας”. 

 


σχετικα αρθρα