current views are: 5

4 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:58

ΛΑΕ: Δίνουμε ξανά δυναμικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία

«Δίνουμε ξανά δυναμικά και μαζικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία και στα “πρόθυμα” συμβολαιογραφικά γραφεία και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα

Δημοσίευση 14:58’

«Δίνουμε ξανά δυναμικά και μαζικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία και στα “πρόθυμα” συμβολαιογραφικά γραφεία και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα

«Δίνουμε ξανά δυναμικά και μαζικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία και στα ”πρόθυμα” συμβολαιογραφικά γραφεία και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία ετοιμάζει νέο γύρο κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Καλεί κόσμο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14) την Τετάρτη, στις 15:00.

«Δεν μας φοβίζουν οι επ’ αυτοφώρω συλλήψεις, η χρήση αστυνομικής βίας και η ρίψη χημικών. Ο ενωτικός και μαζικός αγώνας του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών συνεχίζεται και με ακόμη πιο μεγάλη ένταση και συμμετοχή.»

»Στην αρχή έκαναν ότι δεν έβλεπαν, δεν είδαν και δεν άκουσαντις κοινωνικές αντιδράσεις, όταν εδώ και 2 χρόνια το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, κάθε Τετάρτη εκδήλωνε μαζικά και ενωτικά στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας την αντίθεση του με την υφαρπαγή των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει τη στήριξη των παλαιομνημονιακών κομμάτων της Βουλής, δεν έβγαλε εξαρχής στο ”σφυρί” τις κατοικίες λαϊκών νοικοκυριών και τα καταστήματα μικρομεσαίων, που έχουν καταστραφεί από την κρίση και τα μνημόνια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης.

»Επιχείρησαν να ”αμαυρώσουν” ένα απόλυτα δίκαιο κοινωνικά αγώνα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τα «παπαγαλάκια» τους να υποστηρίζουν, τάχα, ότι λόγω του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών προστατεύονται οι μεγαλό – οφειλέτες – ”καρχαρίες”. Ένα επιχείρημα που ήταν από την πρώτη στιγμή αίολο και ψευδές, αφού ουδέποτε όσοι αγωνίζονται για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών δεν απέτρεψαν πλειστηριασμό μεγάλου οφειλέτη».

»Αφού είδαν ότι ούτε η αδιαφορία, αλλά ούτε και η προπαγάνδα τους μας αγγίζει, επέλεξαν -όπως ήταν αναμενόμενο- την άγρια καταστολή, τον ξυλοδαρμό και τη ρήξη χημικών (ακόμη και μέσα σε κλειστό χώρο, με κίνδυνο να έχουμε νεκρούς!) όπως όλη η ελληνική κοινωνία είδε να γίνεται την περασμένη Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ένα γεγονός το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας, με την υποβολή μήνυσης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, από αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ., Παν. Λαφαζάνη».

»Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση (κυβέρνηση, παλιομνημονιακά κόμματα και φυσικά τους δανειστές – «οικονομικούς δολοφόνους») ότι τίποτα, ούτε η προπαγάνδα, ούτε η βία, ούτε η ρίξη χημικών, θα μας σταματήσει. Ο αγώνα για την υπεράσπιση των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών θα γιγαντωθεί».

»Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μια λαϊκή οικογένεια να χάσει το σπίτι της, για να ικανοποιηθούν οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» – funds».

»Όλες και όλοι, μαζί με το σύνολο των αριστερών, αντιμνημονιακών κομμάτων και των συλλογικοτήτων που απαρτίζουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, θα είμαστε παρόντες και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς και μπροστά από τα συμβολαιογραφικά γραφεία τα οποία έχουν αναλάβει να ”βγάλουν στο σφυρί” τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών με ένα ”κλικ” (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί)».

Δεν θα επιτρέψουμε στα «κοράκια» να υφαρπάξουν πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες», καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα