ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας στον τηλεμαραθώνιο της Unicef

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2017, 22:54 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017, 23:28
Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας στον τηλεμαραθώνιο της Unicef
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση του για τον τηλεμαραθώνιο της UNICEF στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι συνέπειες ενός οικονομικού συστήματος που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και διαχωρίζει ανθρώπους με βάση τον πλούτο, είναι ορατές και πέρα για πέρα, καταστροφικές».

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο της UNICEF έστειλε η πολιτική ηγεσία της χώρας, ενισχύοντας την προσπάθεια της Ελληνικής Επιτροπής του οργανισμού να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική προστασία και εμβολιασμό σε παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση του για τον τηλεμαραθώνιο της UNICEF στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι συνέπειες ενός οικονομικού συστήματος που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και διαχωρίζει ανθρώπους με βάση τον πλούτο, είναι ορατές και πέρα για πέρα, καταστροφικές». «Και δεν έχει κανένας μας δικαίωμα να κλείνει τα μάτια σε αυτό» πρόσθεσε.

«Ειδικά όταν οι συνέπειες αυτές, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον εκείνων που πρέπει να διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού. Των παιδιών μας.

Η ελληνική κοινωνία, πέρασε δύσκολα χρόνια, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης μιας κρίσης που οδήγησε σε μεγαλύτερα κοινωνικά αδιέξοδα, σε όξυνση των ανισοτήτων και καταδίκασε τεράστια τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια, κάνουμε τα πάντα για να αντιστραφεί αυτή η πορεία.Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος, τις δομές υγείας και προωθούμε τις απαραίτητες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Και θα συνεχίσουμε, με διαρκή μέριμνα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την προστασία κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην πατρίδα μας, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος και φυσικά ανεξαρτήτως καταγωγής.»

«Είναι ευχής έργον, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να βρίσκονται συμπαραστάτες» είπε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε, τη UNICEF για τη σημαντική προσπάθεια ώστε να μη μείνει κανένα παιδί στον κόσμο, χωρίς την προστασία του εμβολιασμού και υπογράμμισε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία της UNICEF και της ΕΡΤ, αξίζει τη συμπαράσταση και τη συνεισφορά όλων μας.»

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε  στοιχειώδες την στήριξη ενεργώς της προσπάθειας της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου για τον εμβολιασμό των παιδιών.

«Αν κάνουμε μιαν ειλικρινή αποτίμηση των συνεπειών της διπλής παγκόσμιας κρίσης, της οικονομικής κρίσης και της κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος, καταλήγουμε, χωρίς αμφιβολία, σ' ένα πραγματικά θλιβερό συμπέρασμα: Τα μεγαλύτερα θύματά της είναι τα παιδιά. Έχουμε λοιπόν στοιχειώδες χρέος να στηρίξουμε ενεργώς την μεγάλη προσπάθεια της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε αυτή την συγκεκριμένη εκστρατεία της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού ο εμβολιασμός μπορεί να προλάβει πολλά δεινά, τα οποία εμφανίζονται νομοτελειακώς αργότερα με καταστροφικά αποτελέσματα» και κατέληξε με την επισήμανση «Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο θεωρώ στοιχειώδες χρέος μου να προσθέσω, για μιαν ακόμη φορά, και την δική μου φωνή στην ενίσχυση του αγώνα της UNICEF».

«Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη, ζωή κοινή, δημοκρατική, αλληλέγγυα, με το αγαθό της παιδείας σε όλες τις χώρες, εκεί όπου ζουν τα παιδιά, ώστε να μην αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους. Ειδικότερα για τη χώρα μας, πρέπει να νομοθετούμε με τρόπο μεροληπτικά θετικό υπέρ των παιδιών, έτσι ώστε καθώς θα βγούμε από την πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση, να είναι πρώτα τα παιδιά αυτά που θα ωφεληθούν από την αναδιανομή και τη μέριμνα για τη ζωή και το μέλλον τους. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας και θα εργαστούμε άοκνα προκειμένου να την εκπληρώσουμε».

Αυτά τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στο μήνυμά του με την ευκαιρία του σημερινού ετήσιου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της UNICEF, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών για την προστασία τους από επικίνδυνες ασθένειες.

«Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν βρει στη UNICEF τον καλό τους άγγελο. Το έργο της είναι πολύτιμο» αναφέρει στο δικό της μήνυμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Με τη συνδρομή μας προστατεύουμε τα παιδιά διασφαλίζουμε το μέλλον. Εξασφαλίζουμε το χαμόγελο σε παιδιά που η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Στηρίζουμε το έργο της UNICEF που με γιατρούς, φάρμακα και εμβόλια φροντίζει τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε κάθε γωνιά της γης. Μπορούμε να προσφέρουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια Πολλά!» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στον τηλεμαραθώνιο αναφέρθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μέσω Twitter, λέγοντας στην πρώτη του ανάρτηση «Η Υεμένη αλλιώς. Δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παρέδωσε η UNICEF στην Υεμένη. Εμβόλια που χρειάζονται επειγόντως για την προγραμματισμένη εκστρατεία εμβολιασμού 600.000 παιδιών της Υεμένης κατά της διφθερίτιδας, μηνιγγίτιδας, κοκίτη, πνευμονίας και φυματίωσης.»

«Όλοι εμείς που είμαστε με το κινητό στο χέρι μπορούμε να στείλουμε ένα SMS στο 19454 γράφοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ. Θα μας στοιχίσει μόνο 1,24 € το μήνυμα. Για να μη μείνει κανένα παιδί στην Ελλάδα και στον κόσμο χωρίς την προστασία των εμβολίων. Ένα ευρώ για μια ζωή. Σκέψου το» ήταν το δεύτερο μήνυμα.