current views are: 8

5 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:47

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεπούλημα η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ – Οι νόμοι καταργούνται με αγώνες»

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και έτσι θέλουμε να παραμείνει”

Δημοσίευση 07:47’

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και έτσι θέλουμε να παραμείνει”

Ξεπούλημα χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

«Αποεπένδυση είναι μια εύηχη λέξη που χαϊδεύει τα αφτιά, ουσιαστικά είναι το… άλλο (σ.σ. ξεπούλημα)», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στην αποεπένδυση που επιβάλλουν οι διαπραγματευτές και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο», τόνισε ο κ. Σέλτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Αγωνίζομαι κατά της νεοφιλελεύθερης αντίληψης στην ΕΕ για την ενέργεια και την κακώς εννοούμενη απελευθέρωση των αγορών».

«Όλες οι συμφωνίες και όλοι νόμοι καταργούνται με αγώνες. Δεν είναι μόνο τι θα ψηφίσουμε και τι δεν θα ψηφίσουμε. Όπως καταργήθηκε ο νόμος της «μικρής ΔΕΗ» έτσι πιστεύουμε πως θα καταργήσουμε και αυτή την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων. Αν όμως η κοινωνία παραμείνει στους καναπέδες με το κομπιούτερ της τηλεόρασης δεν θα γίνει τίποτα. Αν ευαισθητοποιηθεί βγει στους δρόμους, πιστεύω ότι σε μεγάλη κλίμακα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Για τη φαινομενική διαφορά στάσης του απέναντι στην κυβέρνηση είπε ότι «άλλο η κυβέρνηση, άλλο οι βουλευτές, άλλο το κίνημα. Είναι διαφορετικές αντιλήψεις».

Για το αν καταψηφίσει μία πρόταση της κυβέρνησης ο κ. Σέλτσας είπε: «Την απόφαση αυτή θα την πάρουμε συλλογικά. Δεν είμαι  μόνος μου» επισημαίνοντας τη σημασία που θα έχει το κατά πόσο το κίνημα κατά της αποεπένδυσης θα γιγαντωθεί: «Αν δούμε ότι δεν αντιδρά η κοινωνία δεν ξέρω αν θα υπερασπιστώ».

Υποστήριξε, τέλος, ότι το 2016 είχε βρεθεί μια εναλλακτική λύση για συμπαραγωγή με κινεζικό κολοσσό με την οποία, όπως είπε, «θα είχαμε αποφύγει την πώληση του 40% των λιγνιτικών».


σχετικα αρθρα