current views are: 8

6 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:16

Η επιχείρηση «κοινωνική ατζέντα» από τη ΝΔ και οι εκπλήξεις στο συνέδριο

Ποια πρόσωπα θα προσκληθούν

Δημοσίευση 05:16’

Ποια πρόσωπα θα προσκληθούν

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του γαλάζιου επιτελείου για το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από αυτό της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς θα φανεί αν έχει πετύχει η επαναπροσέγγιση της κεντροδεξιάς παράταξης με την κοινωνία και το άνοιγμα του κόμματος προς τους πολίτες.

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ, βρίσκονται οι «μη προνομιούχοι» και οι «αποκλεισμένοι» της κρίσης, που έχουν χάσει κάθε ελπίδα και δεν τους εκφράζει πλέον κανένας πολιτικός σχηματισμός μέχρι σήμερα. Ο ίδιος γνωρίζει πως αν καταφέρει να τους κερδίσει, θα μπορέσει να σχηματίσει στην επόμενη μέρα μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για αυτό και από δω και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να επιβάλλει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου την κοινωνική ατζέντα της ΝΔ.

Το πρώτο στίγμα δόθηκε δυο βδομάδες πριν ανοίξει η αυλαία του γαλάζιου Συνεδρίου, με την προχθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Εκεί αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της επικαιρότητας, που για πρώτη φορά, μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεσήκωσε τσουνάμι κοινωνικών αντιδράσεων. Και δεν είναι άλλο από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Οι πλειστηρισμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων», είπε δείχνοντας ένα καθαρά φιλολαϊκό προφίλ, ενώ έκανε λόγο και για στρατηγικούς κακοπληρωτές, που θα πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, δεν περιορίστηκε στο να προσδώσει μόνο κοινωνικό πρόσημο στον πολιτικό του λόγο, αλλά σημειολογικά σχεδίασε όλη την προσυνεδριακή διαδικασία, γύρω από τους «τσακισμένους» της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το πρώτο προσυνέδριο του κόμματος, με θέμα τους νέους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, έγινε στη Νίκαια, ενώ η προσυνεδριακή διαδικασία κλείνει την προσεχή Κυριακή με ημερίδα για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί πάλι στη Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στο Περιστέρι.

Το Συνέδριο της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου πάντως θα κρύβει και εκπλήξεις. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει στην οδό Πειραιώς, έχουν συζητηθεί να προσκληθούν πρόσωπα, όπως ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, που εδώ και λίγες μέρες αναφέρθηκε δημόσια στον κ. Μητσοτάκη, ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πολλοί άλλοι. Επίσης δεν αποκλείεται να παρεβρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, που συνέβαλε στο να βγει η χώρα του από το μνημόνιο, προσδίδοντας τη σχετική σημειολογία στο Συνέδριο της ΝΔ.


σχετικα αρθρα