Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «εικόνα χάους, ακόμη μια φορά», ενώ καυτηρίασε τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στη ομιλία του στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Υμηττού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι «τα δικά τους παιδιά (...) γι’αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ομιλία του κ. Δραγασάκη εισέβαλε ομάδα 15-20 αντιεξουσιαστών φωνάζοντας συνθήματα για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφού αποχώρησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων ότι «και αυτά δικά μας παιδιά είναι», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει κάπως, γιατί ομάδα πολιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ανάρτησε πανό και πέταξε φυλλάδια. Η Αριστερά δεν έχει να "φοβηθεί" κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις και μπορεί να σταθεί σε κάθε "μάχη" θέσεων».