Η χθεσινή συνέντευξη του Τ. Ερντογάν στον ΣΚΑΪ έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην πλειοψηφία των Τουρκικών ΜΜΕ, με την πλειοψηφία του Τύπου να εστιάζει στις αναφορές του Τούρκου Προέδρου για τους οκτώ αξιωματικούς που βρίσκονται ακόμα σε ελληνικό έδαφος. 

H Hurriyet αναφέρεται στο «μήνυμα» που έστειλε στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος στον ελληνικό λαό ενόψει της επίσκεψής του ότι «Το αρνητικό παρελθόν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει περάσει πλέον στην ιστορία». 

Μάλιστα, επισημαίνει τα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν περί ανάγκης αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης «προς όφελος όχι μόνον την Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας» και ότι «όλες οι συμφωνίες που γίνονται ανά την υφήλιο πρέπει να αναθεωρούνται με την πάροδο του χρόνου», αλλά και ότι υπογράμμισε την ανάγκη για «παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές».

Στο ίδιο θέμα εστιάζει τόσο το άρθρο της Milliyet με τίτλο «Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στον ελληνικό Τύπο».

Η εφημερίδα Sözcü γράφει: «Ο Ερντογάν μίλησε στην Ελλάδα: ο Τσίπρας μου έδωσε την υπόσχεσή του». Και προτάσσει στο ρεπορτάζ της την ενόχληση του Τούρκου προέδρου που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μολονότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί, όπως είπε, ότι θα διευθετηθεί το θέμα της έκδοσής τους στην Τουρκία μέσα σε 15-20 ημέρες.

Η αγγλόφωνη έκδοση της Sabah στέκεται στην τόνωση των διμερών οικονομικών σχέσεων που θα επιφέρει, όπως προβλέπει, η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Οι εμπορικές σχέσεις και οι επενδύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα με την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα στις Δεκ. 7-8, την πρώτη Τούρκου προέδρου εδώ και 65 χρόνια... Η επίσκεψη σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση διμερών σχέσεων και περιφερειακών ζητημάτων και αναμένεται να ενισχύσει τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.»

Ο ''Ερντογάν μίλησε στην Ελληνική τηλεόραση'' αναφέρει η ιστοσελίδα Haberler.com, στεκόμενη και αυτή στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.