Για την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα μίλησε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, υποστηρίζοντας ότι ''είπε όσα είπε στη συνέντευξη για να μη τα πει στην Ελλάδα''. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ''είναι πάγια τακτική της Τουρκίας να θέτει ζητήματα τέτοια, αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. Όμως έτσι έθιξε κάποια θέματα που εμείς τα θεωρούμε ως σημεία αναφοράς».

«Με την επίσκεψή αυτή του δίνεται η δυνατότητα να βγει από ένα διπλωματικό εμπάργκο που είχε μπει. Παρόλο που διεκδικεί έναν ηγετικό ρόλο όμως, πολλές φορές δεν μπορεί με όσα κάνει να ανταπεξέλθει» υπογραμμίζει ο Γ. Μαυρωτάς. 

«Πρέπει να υπάρχουν επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν και πράγματα κοινού ενδιαφέροντος που μπορούν να συζητηθούν. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτά ο Τ. Ερντογάν τα είπε στη συνέντευξη για να μη τα πει εδώ».

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε θετικά την πρώτη κοινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση ΠΑΣΟΛ - Ποταμιού: «Ήταν αναγκαία αυτή η μετεξέλιξη του μεσαίου χώρου, έπρεπε να μπει και το Ποτάμι σε αυτό. Τα πρώτα βήματα είναι θετικά. Την πρωτοβουλία την έχει η Φώφη Γενημματά».