current views are: 9

7 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:49

Γ. Δραγασάκης: Η Κίνα έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εταίρο για την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναφέρθηκαν στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας 2017-2019 στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των τηλεπικοινωνιών.

Δημοσίευση 11:49’

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναφέρθηκαν στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας 2017-2019 στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των τηλεπικοινωνιών.

Την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και των αγροτοδιατροφικών προϊόντων συμφώνησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στην Αθήνα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Μα Κάι, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και αντιπροσωπεία υπουργών των δύο χωρών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, τον γγ Υποδομών, Γιώργο Δέδε τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, τον συντονιστή του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, Δημήτρη Κοντοφάκα, τον Γιώργο Τσίπρα από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, τον Χαράλαμπο Κασίμη, γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναφέρθηκαν στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας 2017-2019 στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των τηλεπικοινωνιών με βάση το τριετές πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας που υπογράφηκε τον Μάιο στο Πεκίνο, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Κάι, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε: «Οι δύο χώρες έχουμε αναπτύξει μία αμοιβαία επωφελή και πολλά υποσχόμενη στρατηγική εταιρική σχέση που εξελίσσεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα. Είναι μία σχέση που δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό, και τις σχέσεις των λαών μας ευρύτερα. Από ελληνικής πλευράς επιθυμούμε την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της συνεργασίας, με τρόπο στοχευμένο και με συγκεκριμένες δράσεις που θα προωθούν το αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των λαών τους». «Η Κίνα, τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί σε έναν πολύ σημαντικό εμπορικό και επενδυτικό εταίρο για την Ελλάδα» πρόσθεσε και εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης, στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η επίσκεψη του κ. Κάϊ πραγματοποιείται σε μία σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα εξέρχεται, με σταθερό βηματισμό, από μία πολύχρονη οικονομική κρίση και τόνισε: «Η χώρα έχει ήδη περάσει από τη φάση της σταθεροποίησης στην ανάκαμψη και η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ανακτώντας τη δημοσιονομική κυριαρχία της και ανασυγκροτώντας την οικονομία της, η Ελλάδα αναβαθμίζει την ευρωπαϊκή θέση της και ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Κινέζος αναπληρωτής πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Βιομηχανίας, Πληροφορικής και Τεχνολογιών, τον υφυπουργό Εμπορίου και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επενδύσεων της χώρας του μίλησε για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα η σημερινή επίσκεψή του να προωθήσει περισσότερο την συνεργασία των δύο χωρών. Ο κ. Κάι επισήμανε πως οι διμερείς σχέσεις και συνεργασίες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο ειδικά στον τομέα των επενδύσεων και του εμπορίου.

 


σχετικα αρθρα