Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο συντονισμός του προγράμματος των συγχωνεύσεων πέρασε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έτσι παίρνει τη σχετική αρμοδιότητα από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο. Στην ενημέρωση προς τους δημοσιγράφους ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι οι οργανισμοί οι οποίοι συγχωνεύονται είναι συνολικά 29 και συνολικά οι εργαζόμενοι μαζί με τους συμβασιούχους 7.000. Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των οργανισμών προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συγχωνευτούν, εάν θα καταργηθούν ή εάν τελικά  θα επιλεγεί άλλη οδός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν θα γίνουν απολύσεις ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία απόλυση.

«Οι τελικές αποφάσεις θα αποτυπωθούν σε τροπολογία η οποία θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επομενη εβδομάδα στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΟΠΑΠ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ιδιωτικοποιηθεί με τον Ευ. Βενιζέλο να εισηγείται ο ίδιος τις συνθήκες και το πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του.