Την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα σχολίασε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερη προετοιμασία για αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο ραδιόφωνο 24/7: «Είναι μια επίσκεψη που γίνεται μετά από πολλά χρόνια και θα έπρεπε να υπάρχει πολύ καλή προετοιμασία από την ελληνική πλευρά. Η εμφάνιση του Τούρκου προέδρου δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος. Κίνδυνος να περάσει η συζήτηση από την σχέση Ευρώπης – Τουρκίας και τη διεθνή νομιμότητα σε κατάσταση διμερούς μόνο συνεννόησης και δεσμεύσεων, όπου η τουρκική πλευρά θέλει να περάσει την αρχή της ισχύος. Κατά την άποψη τη δική μας, η ισχύς όλης της ΕΕ και των παγκόσμιων οργανισμών εξασφαλίζει την διεθνή νομιμότητα. Αυτό που θέλει να περάσει η τουρκική πλευρά στη συζήτηση αυτή δεν συμφέρει τη χώρα μας. Αν υπήρχε σωστή προετοιμασία δεν θα υπήρχαν τέτοιες δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειροτέρευση της κατάστασης την επόμενη μέρα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι: «Εδώ και 1,5 χρόνο που έχει γίνει το πραξικόπημα είμαστε η δεύτερη χώρα που προσκαλεί επίσημα τον Τούρκο πρόεδρο. Για αυτό θα έπρεπε να μελετηθεί καλά ως κίνηση, δεν πρόκειται απλά για μια εθιμοτυπική επίσκεψη προέδρου άλλης χώρας. Θεώρησα από την πρώτη στιγμή πολύ ριψοκίνδυνη κίνηση την πρόσκληση αυτή. Όταν ανοίγει θέμα Λωζάνης δημόσια, ανησυχώ πολύ. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να υπάρχει διπλωματική προετοιμασία κατάλληλη, έστω και τώρα και μεγάλη προσοχή, γιατί αυτές οι καταστάσεις μπορεί να εξελιχθούν πολύ εύκολα στο αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.Τα προβλήματα δεν είναι μόνο ελληνικά με την Τουρκία, είναι διεθνή, του ΟΗΕ και της ΕΕ με την Τουρκία. Εκεί θα πρέπει να μεταφέρουμε πάντα τη συζήτηση, αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας»