current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:59

Αν. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Η επίσκεψη Ερντογάν ξεκίνησε ως φιάσκο και οδεύει σε ναυάγιο

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «λάθη της ελληνικής κυβέρνησης». 

Δημοσίευση 09:59’

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «λάθη της ελληνικής κυβέρνησης». 

Ως ”φιάσκο” που μπορεί να καταλήξει σε ναυάγιο χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα ο κ. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Εύχομαι να μην προστεθούν από τη Θράκη άλλα στοιχεία που δημιουργούν άλλου είδους προβλήματα. Η δική μου αξιολόγηση λέει ότι δεν έχει προετοιμαστεί αυτή η επίσκεψη. Ο σκοπός δεν επιτεύχθηκε. Από τη δική του πλευρά, αυτός ο πολιτικός προσπαθεί να εξωραϊσει την εικόνα του και κατά τούτο και είναι κερδισμένος. Ο,τι είπε το είπε από την Αθήνα, από μια ευρωπαϊκή πόλη. Είναι απομονωμένος και τώρα έρχεται στην Αθήνα». 

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «λάθη της ελληνικής κυβέρνησης»: «Λάθη έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, την πολιτική εισαγωγή που έκανε στον Ερντογάν που ήταν προφανέστατα επιλογή της κυβέρνησης να το κάνει. Ωστόσο, η κριτική της αντιπολίτευσης αφορά το υπουργείο των Εξωτερικών και το γραφείο του Πρωθυπουργού και όχι την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Όπως, επίσης, δήλωσε: «Αυτό που έκανε η ελληνική πλευρά ήταν μια πάσα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή την αντίδραση. Ομως ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου κάποιον που δεν μπορείς να τον προβλέψεις». 

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι αυτή η επίσκεψη δεν ήταν ιστορική: «Γιατί έγινε αυτή η επίσκεψη, γιατί είναι ιστορική; Ιστορική είναι μια συνάντηση όταν έχει αποτέλεσμα. Που κερδίσαμε στα ελληνοτουρκικά ; Είτε η Τουρκία είτε εμείς; Πουθενά. Η ελληνική πλευρά δεν είχε ατζέντα. Κάλεσε έναν απομονωμένο άνθρωπο και τον εξωράϊσε. Η επίσκεψη αυτή ξεκίνησε ως φιάσκο και οδεύει ως ναυάγιο»

Τέλος, ο κ. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έριξε τα ”βέλη” του στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: «Δεν νοείται να χάνει την ψυχραιμία του ένας υπουργός Εξωτερικών. Δεν μπορεί να λειτουργεί υπό πίεση ο κ. Κοτζιάς. Καταλήγει να μπερδεύει τα πράγματα, βάζει τα σωστά πράγματα σε λάθος βάση. Δείχνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως αρμόζει σε έναν υπουργό Εξωτερικών».


σχετικα αρθρα