Ένα «μπρα-ντε-φερ» εξελίχθηκε μπροστά στις κάμερες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν.

Όμως έντονο παρασκήνιο υπήρξε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη Real News λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε: «Ταγίπ, πάρ’ το χαμπάρι. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου!»

«Μήνυμα» όμως του έστειλε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος: «Σου απέδειξα πόσο ειλικρινής είμαι. Θέλω στη Θράκη να μη δημιουργήσεις πρόβλημα. Θα είναι σε βάρος σας» συνέστησε στον Ερντογάν στο επίσημο δείπνο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αφού ο Ερντογάν προκάλεσε, στην συνέχεια προσκάλεσε! Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Προκόπη Παυλόπουλο να επισκεφθεί την Άγκυρα. Αντίστοιχη πρόταση δέχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα με την… υποσημείωση ότι οι επισκέψεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Τόσο ο ΠτΔ, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, διεμήνυσαν ότι θα κάνουν αποδεκτή την πρόσκληση, εφόσον βεβαίως σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα. «Να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στη Θράκη» επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Αν σταματήσετε τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη και συνεργαστούμε καλύτερα στο προσφυγικό, βεβαίως και θα έρθω», τόνισε ο πρωθυπουργός.