current views are: 8

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:45

Στ. Πέτσας στο «Ακραίως»: Θα ανακοινώσουμε πρωτοβουλία για τους πλειστηριασμούς

«Το ζήτημα δεν είναι να χαρίσει κάποιος σε κανέναν. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Δημοσίευση 09:45’

«Το ζήτημα δεν είναι να χαρίσει κάποιος σε κανέναν. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Για την κατάσταση της οικονομίας, με έμφαση στους πλειστηριασμούς μίλησε ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Κ. Μητσοτάκης Στέλιος Πέτσας στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι πλειστηριασμοί είναι ένα θέμα που ακουμπά κάθε ελληνικό σπίτι. Δεν είναι χαμηλής πολιτικής, αλλά υψηλής πολιτικής».

Πρόσθεσε, επίσης: «Προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία πλήρως μέχρι το τέλος του 2014 με νόμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μίλησε. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Θα έχουμε μια καθίζηση της αγοράς ακινήτων». 

Όπως, δε, τόνισε: «Θα έπρεπε να υπάρχει μια τμηματική εισαγωγή των πλειστηριασμών. Μέχρι τέλος του 2018 έχουμε 18.000 πλειστηριασμούς».

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια ολοκληρωμένη πρόταση της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς: «Αναμείνατε τις πρωτοβουλίες από τη ΝΔ. Θα πρέπει να υπάρχει έναν φίλτρο που να οδηγεί τον κακοπληρωτή πιο εύκολα στον πλειστηριασμό. Χρειαζόμαστε ένα σοβαρό πλαίσιο που θα είναι μέσα στο σύστημα». 

Τέλος, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ”πρόκειται μόνο επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης η έξοδος από τα μνημόνια” και μίλησε για τέταρτο, συμπληρωματικό, μνημόνιο.

 


σχετικα αρθρα