current views are: 11

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:19

Σ. Αραβία: Ξέσπασμα της Φ. Γεννηματά μετά το «καρφί» του Π. Καμμένου για τα έγγραφα

Νέα στοιχεία εμπλέκουν τον Β. Παπαδόπουλο με τον ISIS

Δημοσίευση 10:19’

Νέα στοιχεία εμπλέκουν τον Β. Παπαδόπουλο με τον ISIS

Η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, που επανήλθε μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, θέτοντας ερωτήματα αναφορικά με τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, τον οποίο συνδέει με τον ISIS, παρουσιάζοντας κάποια έγγραφα. Στη… Φώφη Γεννηματά στέλνει για απαντήσεις τη ΝΔ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  “Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου”, απαντά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως “η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο”.

«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο. Καλούμε την κυβέρνηση να μας πει αν έχει ελεγχθεί η δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου, πριν ακόμα αρχίσει να έχει κάποια σχέση με την εταιρεία του. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας να δώσουν απαντήσεις», τόνισε.

Δείτε το έγγραφο του προγράμματος itrace

Η κα Σπυράκη παρουσίασε «δημόσιο έγγραφο ευρωπαϊκής αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφεται η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Αυτή η καταγραφή έγινε ως το τέλος του 2014. Η ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση, με τον κ. Καμμένο. Όποιος δεν κάνει δουλειές του κ. Παπαδόπουλου δεν έχει λόγο να ψάχνει την εταιρεία. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δουλειά με τον κ. Παπαδόπουλο, άρα δεν είχε λόγο να το ψάξει. Δουλειές κάνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Υπ. Άμυνας: Ας καλέσει η κα Σπυράκη τον πολιτικό της εταίρο

«Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα» είναι η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες».

ΠΑΣΟΚ – Φ. Γεννηματά: “Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου”

Η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

“Είναι ντροπή για την χώρα, η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας. Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του: «Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.

Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μ. Σπυράκη: Η δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς το υπουργείο

Αναφερόμενη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου, η Μαρία Σπυράκη είπε: «Η δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα». 

Αναφορικά με τις πρόσθετες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς και αυτές που περιλαμβάνουν οι 49 σελίδες του αναθεωρημένου μνημονίου που αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής», η κα Σπυράκη υπογράμμισε: «Περιμένουμε να δούμε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο. Μέχρι τώρα το δείγμα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικό. Η κυβέρνηση περιέκοψε εκ των προτέρων κοινωνικά επιδόματα».

Η κα Σπυράκη προανήγγειλε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο «Θα παρουσιάσουμε στο συνέδριό μας αναλυτικά τις προτάσεις μας». 

«Καλούμε σήμερα τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει τη φράση του ότι η σκοπιανή κυβέρνηση έχει αναπτύξει ρητορική περί μανδικών απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε.

«Θεωρούμε αυτονότητο ότι θα γίνει εξονυχιστός έλεγχος στα πόθεν έσχες  των νέων ιδιοκτητών, με αφορμή τις αλλαγές σε κανάλια», κατέληξε η κα Σπυράκη. 


σχετικα αρθρα