current views are: 8

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:33

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Π. Καμμένο στην Επιτροπή Εξοπλισμών

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να σταματήσει να κρύβετε από τις ευθύνες της», ανέφεραν σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης πηγές της ΝΔ.

Δημοσίευση 10:33’

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να σταματήσει να κρύβετε από τις ευθύνες της», ανέφεραν σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης πηγές της ΝΔ.

Αντιδράσεις για ακόμα μια φορά προκλήθηκαν στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής που επεξεργάστηκε δυο νέες συμφωνίες (μια διακρατική με την Αργεντινή και μία για ελικόπτερα).

Το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία διέλυσε κάθε περιθώριο συνεννόησης των κομμάτων με την αντιπολίτευση να δηλώνει ανοιχτά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να σταματήσει να κρύβετε από τις ευθύνες της», ανέφεραν σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης πηγές της ΝΔ, σημειώνοντας: 

«Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ (το ύψος της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία)».

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τη στιγμή που «βλέπουμε να βγαίνουν στοιχεία κάθε μέρα και επομένως δε μπορούμε να στηρίξουμε τις δύο σημερινές συμφωνίες».

Αντιδράσεις πάντως υπήρξαν και από τη πλευρά της ΔΗΣΥ με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να καταγγέλλει πως ο υπουργός συνεχίζει να μη δίνει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα. «Πετά λάσπη στον ανεμιστήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές επανάφεραν το αίτημα για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης είτε στην Επιτροπή Εξοπλισμών είτε στη Θεσμών και Διαφάνειας.

Από τη πλευρά τους πάντως οι βουλευτές της πλειοψηφίας επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στην υπόθεση. Όπως ανέφεραν, αν οι συνάδελφοί τους θέλουν να διατηρήσουν το ζήτημα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία.


σχετικα αρθρα