ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για την παρεμπόδιση της τοποθέτησης των οικίσκων στη Μόρια

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2017, 16:24 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2017, 16:24
Κυβερνητικές πηγές για την παρεμπόδιση της τοποθέτησης των οικίσκων στη Μόρια
Facebook Twitter Whatsapp

Aπό τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζεται από την κυβέρνηση η χθεσινή προσπάθεια παρεμπόδισης της τοποθέτησης των οικίσκων στη Μόρια, καθώς όπως τονίζεται ‘’όσοι ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών’’.

Σύμφωνα, επίσης, με το Μαξίμου: «Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, λοιπόν, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».