ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Σαρακιώτης: Κατηγορούμαστε επειδή αρνούμαστε να αδρανήσουμε

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2017, 23:01 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017, 08:48
Ι. Σαρακιώτης: Κατηγορούμαστε επειδή αρνούμαστε να αδρανήσουμε
Facebook Twitter Whatsapp

O βουλευτής αναφέρθηκε στα αντίμετρα, τα οποία η κυβέρνηση έχει φροντίσει να λάβει προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων, δηλώνοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η άνοδος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος θα συμβάλει κατά την ερχόμενη χρονιά στην περαιτέρω σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας είχε την ευκαιρία να σχολιάσει ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». 

O βουλευτής αναφέρθηκε στα αντίμετρα, τα οποία η κυβέρνηση έχει φροντίσει να λάβει προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων, δηλώνοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η άνοδος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος θα συμβάλει κατά την ερχόμενη χρονιά στην περαιτέρω σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη σπέκουλα γύρω από τους πλειστηριασμούς, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι καθήκον της κυβέρνησης ήταν να νομοθετήσει με γνώμονα την προστασία της πρώτης κατοικίας και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αυτό έπραξε με την ψήφιση του «Νόμου Σταθάκη». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η σημερινή κυβέρνηση δε διστάζει να κοιτάξει κατάματα τα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Δημιούργησε την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με σκοπό τη βέλτιστη επικοινωνία με τον πολίτη και νομοθέτησε τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Μέσω του εν λόγω μηχανισμού, ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και την επιχείρησή του. Αν μη τι άλλο αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αδράνεια. Η απραξία δεκαετιών έφθασε στο τέλος της και θα ήταν προτιμότερο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κάνουν την αυτοκριτική τους αντί να φωνασκούν σαν να γεννήθηκαν το 2015».