current views are: 4

13 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:48

Δ. Μάρδας στο «Ακραίως»: Η ΝΔ μετέθεσε το πρόβλημα των πλειστηριασμών, δεν το έλυσε

Τι είπε ο Δ. Μάρδας για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δημοσίευση 09:48’

Τι είπε ο Δ. Μάρδας για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Για τον προϋπολογισμό και τους πλειστηριασμούς μίλησε στο ‘‘Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μάρδας, τονίζοντας ότι η ΝΔ μετέθεσε και δεν έλυσε το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η Νέα Δημοκρατία μετέθεσε το πρόβλημα των πλειστηριασμών, δεν το έλυσε. Το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη αναφέρεται στο λαϊκό σπίτι, όχι στις βίλες του 1,5 εκατ. Κάποια στιγμή πρέπει να δείτε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου. Τα 5/6 της έκθεσης αναφέρονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θα δω και το 1/6 αλλά δεν μπορώ να αδιαφορήσω για τα 5/6 που λέει ότι απέτυχε η πολιτική τους». 

Όπως πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες». 

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό τόνισε: «Eίμαι ειδικός εισηγητής του προϋπολογισμού. Το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται σε δύο πράγματα. Από την μια μεριά της υπερφορολόγησης και από την άλλη υπάρχουν χρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπερφορολόγηση. Σε γενικές μορφές υπάρχει μια μορφή υψηλής φορολόγησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε φορολογική μεταχείριση που είναι ευνοϊκότερη σε σχέση με το παρελθόν. Π.χ. σε εταιρείες που έχουν 1,5 εκατ. ευρώ τζίρο». 

Όπως, όμως, συμπλήρωσε: «Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που το αγνοούμε: Χρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπερφορολόγηση».

 


σχετικα αρθρα