current views are: 10

13 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:09

I. Φωτήλας στο «Ακραίως»: Οι καλύτεροι πελάτες της Siemens είναι ο Π. Πολάκης και ο Α. Ξανθός

Ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε χθες τη σχέση του Υπουργείου Υγείας και με την εταιρεία.

Δημοσίευση 10:09’

Ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε χθες τη σχέση του Υπουργείου Υγείας και με την εταιρεία.

Για την αγωγή της SIEMENS κατά του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας. 

Η αγωγή αυτή προέκυψε, όπως αναφέρει ο βουλευτής, από χρέη του υπουργείου Υγείας στη Siemens μετά από αγορά αντιδραστηρίων για τον HIV. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το 2015 όταν ήρθε αυτή η κυβέρνηση υπήρχε ολοκληρωμένος διαγωνισμός για τα αντιδραστήρια HIV. Η κυβέρνηση τον κατήργησε για να φέρει κάτι καλύτερο. Το έκανε μια επιτροπή στην οποία μέσα ήταν και η σύζυγος του κ. Φλαμπουράρη. Όμως αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει γίνει ακόμα. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει, όμως, δεν έχει γίνει.  Παραταύτα, αγοράζουν με προφορική σύμβαση αντιδραστήρια από τη Siemens. Ομως παρότι τα αγοράζουν, δεν τα πληρώνουν. Έτσι η Siemens τους έχει κάνει αγωγή, ζητά τα χρήματά της, ζητά τόκους υπερημερίας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι καλύτεροι πελάτες της Siemens είναι ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός. Η συναλλαγή φαίνεται από τα τιμολόγια. Το κατέθεσα χθες στην ομιλία μου για τον προϋλογισμό και θα υπαρχει και σχετική ερώτηση».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε και στο θέμα με το Πόθεν έσχες των δικαστών και την κριτική από πλευράς κυβέρνησης:  «Κριτική όλοι μπορούμε να κάνουμε, όμως να την κάνουμε αφότου εκδοθεί μια απόφαση. Μιλάμε για ένα ζήτημα που είναι ανοιχτό. Τότε δεν μιλάμε για κριτική, μιλάμε για παρέμβαση». 


σχετικα αρθρα