Για ένα ζοφερό οικονομικό τοπίο μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2018 μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Όπως επισήμανε: «Πρόκειται για προϋπολογισμό, ο οποίος αποκαλύπτει την κυβερνητική αποτυχία, επιβεβαιώνει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας και κρύβει νέες αυξήσεις για τα νοικοκυριά». 

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο, περιλαμβάνει μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, από τη μείωση επιδόματος θέρμανσης, το φόρο διαμονής και τις επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε, επίσης, για '' συρρίκνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία'', ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί προσπαθεί να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από την ανάπτυξη, προσπαθεί να το κάνει μέσα από μέτρα λιτότητας.

Την ίδια στιγμή μίλησε και για όσα θα κάνει η ΝΔ σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη όταν έρθει στην κυβέρνηση: «Θα αλλάξουμε τη δημοσιονομική πολιτική, μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο στις επιχειρήσεις. Θα υλοποιήσουμε αλλαγές στην επιχειρηματικότητα και θα προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις».