current views are: 4

13 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:45

Κόντρα Αδ. Γεωργιάδη – Σ. Φάμελλου στη Βουλή

Ο κ. Φάμελος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρώτος που περιλαμβάνει την περίοδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

 

Δημοσίευση 10:45’

Ο κ. Φάμελος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρώτος που περιλαμβάνει την περίοδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

 

Σαν κεραυνός στα αίθρια νερά της συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, έπεσε το πρωί της Τετάρτης η αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Σωκράτη Φάμελου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό των Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για σχέσεις του με offshore λόγω της συμμετοχής του στο πόθεν έσχες σε μετοχές διεθνών οίκων αξιολόγησης (Blackrock, Morgan Stanley).

«Ο κ. Τσακαλώτος που κατά τα άλλα έχει κηρύξει πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους έχει επενδύσεις -όπως διαβάζω στο πόθεν έσχες του. Τα κάνει αυτά και μετά σας φταίει ο Γεωργιάδης», δήλωσε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι πριν από λίγα χρόνια διαμαρτύρονταν για τα μνημόνια από τη πλατεία των αγανακτισμένων, έκανε λόγο για «τέταρτο ράιχ» και δήλωνε κομουνιστής.

«Η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στους δανειστές να κάνουν λάθη και εσείς το δεχθήκατε το εφαρμόσατε. Δεν παίζατε Μονόπολη αλλά με ανθρώπινες ζωές. Αποτύχατε!», απάντησε οργισμένα ο παρευρισκόμενος υπουργός Σκωράτης Φάμελλος και πρόσθεσε: «τα χρήματα αυτά ο κ. Τσακαλώτος τα δούλεψε και τα δήλωσε. Εσείς γιατί δεν έχετε πάρει ακόμα θέση για την off shore της συζύγου του κ. Μητσοτάκη που αποδείχτηκε από τα Paradise Paper και δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες;».

 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φάμελος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρώτος που περιλαμβάνει την περίοδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που αυτοσχεδίασαν σε βάρος της Ελλάδας και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. «Κάποιοι κάνουν σεμινάρια πειθούς και δεν ντρέπονται, ενώ ξέρουμε πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε» είπε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραδέχτηκε ότι τα πρώτα χρόνια αυτοσχεδιάζαμε και το πρόγραμμα δεν ήταν για τη διάσωση της χώρας αλλά τη διάσωση των επενδυτών και ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι τράπεζες ήταν δαπανηρός. Εσείς επιτρέψατε να κάνουν πειράματα σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Δεν παίζατε όμως Μονόπολη, παίζατε με ανθρώπινες ζωές. Και δεν τις σεβαστήκατε. Αυτοσχεδιάζατε και τώρα παίζετε θέατρο».

Ακολούθως ο αν. υπουργός ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, με καθαρά χέρια, έδωσε στη χώρα αξιοπιστία, σταθερότητα, θετικό πρόσημο και βγαίνουμε στις αγορές. Δώσαμε σκληρή μάχη για να μην εφαρμόσουμε το δικό σας πρόγραμμα. Η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση να μας βγάλει από το πρόγραμμα εντός του κέντρου της Ευρωζώνης».

Τέλος, αναφερόμενος στο Περιβάλλον, ο κ. Φάμελος επεσήμανε ότι για πολλά χρόνια ήταν στο περιθώριο και τώρα, για πρώτη φορά, είναι σε προτεραιότητα.

«Είμαστε σε τροχιά ανάκαμψης όχι μόνο οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά» υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε φραστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα ότι ενώ ήταν οι ίδιοι που φώναζαν στη πλατεία των αγανακτισμένων για τη λαίλαπα του μνημονίου και για το επονείδιστο χρέος, σήμερα αλληλοσυγχαίρονται για το πιο σκληρό μνημόνιο που υπογράφουν.

«Ρίξατε την κυβέρνησή μας γιατί, όπως λέγατε, τα μνημόνια δεν λειτουργούσαν και εμείς υποκύψαμε στους εκβιασμούς. Και εσείς φέρνετε τον σκληρότερο μνημονιακό προϋπολογισμό με τις μεγαλύτερες κοινωνικές περικοπές. Κόβετε ΕΚΑΣ, συντάξεις, μισθούς, αυξάνετε τους φόρους, πέφτετε έξω στις προβλέψεις σας κατά 50% και μας λέτε πόσο μεγάλη επιτυχία κάνατε. Χειροκροτείτε τους εαυτούς σας και αλληλοσυγχαίρεστε για το πόσο καλά τα κάνατε» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

 


σχετικα αρθρα