current views are: 16

13 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:38

Νέες αποκαλύψεις: Η συμφωνία με την Ιορδανία και το σημείωμα για «πολιτική δέσμευση» (έγγραφα)

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Π. Καμμένο

Δημοσίευση 15:38’

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Π. Καμμένο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου τον ρόλο του Β. Παπαδόπουλου στις συμφωνίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για πώληση πολεμικού υλικού σε αραβικές χώρες.

Αυτή τη φορά τα έγγραφα αφορούν αντίστοιχη συμφωνία με την Ιορδανία το 2016, και ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ιδιόχειρο σημείωμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για προώθησή της επειδή «υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα τρία έγγραφα που επισυνάπτει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πάνο Καμμένο, καταδεικνύουν τις «στενές και άρρηκτες σχέσεις του Υπουργού με τον κ. Παπαδόπουλο» και μία «περίεργη εμμονή» του με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα που παραθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφορούν:

  • Έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 20/6/2016του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου του Βασιλείου της Ιορδανίας για αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών.
  • Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στις 26/6/2016 που κρίνει ως μη αναγκαία επιχειρησιακά κι άρα διαθέσιμα προς πώληση 300.000 βλήματα 105 χιλ.
  • Έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΘΑ με ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο αναφέρει «Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό».

Αυτό το ιδιόχειρο σημείωμα συνιστά σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «το βασικό προβληματικό στοιχείο της υπόθεσης και αν μη τι άλλο απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις».

Η ερώτηση του Αν. Λοβέρδου:

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α ) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας. Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).

Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’  υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Α. Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου ;

Β. Εις τι συνίσταστο αυτές οι δεσμεύσεις ; Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου ;

Το Συνημμένο έγγραφο Α

Τα συνημμένα έγγραφα Β1 και Β2

Το συνημμένο έγγραφο Γ


σχετικα αρθρα