ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος στο «Ακραίως»: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2017, 11:50 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2017, 12:42
Γ. Κουμουτσάκος στο «Ακραίως»: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Αιχμηρή η τοποθέτησή του και για τον υπουργό Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης Ερντογάν ήταν να... δηλητηριαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι επισκέψεις κορυφής γίνονται παντού στον κόσμο για δύο λόγους: Είτε επισφραγίζεται μια μεγάλη απόφαση των δύο χωρών, είτε ανακοινώνουν ένα νέο μήνυμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Ολοι αναρωτηθήκαμε γιατί έγινε. Και ακούσαμε ως απάντηση ότι άνοιξαν δίαυλοι επικοινωνίας. Ωστόσο δεν ισχύει αυτό, προηγούνται οι επικοινωνίες, ετοιμάζονται οι επισκέψεις και οι δίαυλοι επικοινωνίας σήμερα προϋπάρχουν για να γίνει η συνάντηση. Το αποτέλεσμα της επίσκεψης ήταν να δηλητηριαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».

 Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε και για τα όσα είπε ο κ. Κοτζιάς περί ''ευθύνης των ΜΜΕ'': «Αυτό που δεν μπορεί να προφασίζεται είναι ότι δεν πήγε καλά, γιατί υπήρξε μια συνέντευξη στην οποία πιέστηκε να αποκαλύψει τις θέσεις του πριν την επίσημη επίσκεψη».

Ο βουλευτής σχολίασε και την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Την ευθύνη της οργάνωσης της επίσκεψης την έχει μόνο η κυβέρνηση. Όμως δεν ήταν δυνατόν με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί να μην παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».