ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα της Βουλής πριν τις γιορτές - Αρχές του 2018 πιθανότατα τα προαπαιτούμενα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2017, 16:26 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2017, 23:38
Το πρόγραμμα της Βουλής πριν τις γιορτές - Αρχές του 2018 πιθανότατα τα προαπαιτούμενα
Facebook Twitter Whatsapp

Γιατί η Ολομέλεια «μετακομίζει» στην αίθουσα της Γερουσίας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με δύο νομοσχέδια αμέσως μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 ολοκληρώνει τις εργασίες της για τις γιορτές η Βουλή.

Συγκεκριμένα, το πρώτο διήμερο της ερχόμενης βδομάδας θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και στη συνέχεια θα εισαχθεί θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας σχετικά με την Εθνική Γαλλόφωνη Πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος «η γαλλική γλώσσα στις διεθνείς σχέσεις».

Την ίδια μέρα θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων-Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων- Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις», ενώ την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής. Όλα τα επίμαχα νομοσχέδια θα συζητηθούν στην αίθουσα της Γερουσίας και όχι σε αυτή της Ολομέλειας λόγω των εργασιών που γίνονται για την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες στη Βουλή δε θα έρθουν πριν τις γιορτές οι ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα. Η συμφωνία με τους δανειστές θα περάσει από την Ολομέλεια στις αρχές του 2018 είτε με τη μορφή ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου είτε με τη μορφή ξεχωριστών ρυθμίσεων.