Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης έστειλαν όχι μόνο με την παρουσία τους στο συνέδριο αλλά και με δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος.

«Η παραταξη μας προχωρά στο συνέδριο της που εχει ξεχωριστή σημασία. Γιατι σε αυτο το συνέδριο η ΝΔ  θα αναδείξει το σχέδιο της για την ανάταξη της χώρας μας με προτεραιότητες τις αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις με πρωτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θεσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στηριξη εκείνων που εχουν πληγεί περισσότερο απο την κρίση. 

Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η παράταξη μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Για αυτό πρεπει να ειναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτο ειναι στο χερι όλων μας» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας, προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ δήλωσε: «Είμαστε σημερα εδω ενωμενοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

Ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δηλώσεις του για το θέμα του μουφτή έκανε τέσσερις επισημάνσεις.

«Τέτοιες αποφασεις δεν ορίζονται μετα απο υπόδειξη Τούρκου πρωθυπουργου. Ζητείται μαλιστα και αντάλλαγμα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να εξισώνεται το status του Οικουμενικού Πατριάρχη με ενός τοπικού μουφτή. Πρόκειται για εκλογή κόντρα στην μουσουλμανική παράδοση και κόντρα στο Σύνταγμα που προβλέπει οτι της δημόσιες αρχές τις διορίζει η Πολιτεία».

Το συνέδριο

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Με αυτό το σύνθημα ξεκινά το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Κεντρικός στόχος είναι να επισφραγιστούν το πρόγραμμα και το σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση και η εικόνα της ως του μοναδικού κόμματος που μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Το 11ο διήμερο συνέδριο αρχών και θέσεων της Ν.Δ. θα είναι αφετηρία ενότητας καθώς θα γίνει παρουσία και των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ. – Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη.

Το συνέδριο αρχίζει σήμερα με έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ν.Δ. –η κεντρική πολιτική του ομιλία θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, αμέσως μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά– και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων. Η παρουσία και των τριών πρώην προέδρων δημιουργεί εικόνα συστράτευσης και στήριξης στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου η Ν.Δ. να γίνει και πάλι κυβέρνηση.

Το στίγμα του συνεδρίου έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΕΛΚ: «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη... Οι Ελληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση», σημείωσε, θέτοντας το εκλογικό διακύβευμα για τη Ν.Δ. και για τη χώρα.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπες Ιστούρις, ενώ σήμερα θα μιλήσει και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και την Κυριακή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, χαιρετισμό θα απεθύνουν ο Πάνος Ρήγας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Ευθύμιος Δρόσος από τους ΑΝΕΛ και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων. Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο συνέδριο που έχει διαρθρωθεί σε τρεις ενότητες –οικονομία, υπηρεσίες προς τον πολίτη, νέα γενιά– παρουσιάζει η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα το απόγευμα, καθώς θα είναι η πρώτη ανοικτή της ομιλία μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του προέδρου της Ν.Δ. να μην τη συμπεριλάβει σε μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. Παρότι δεν είναι γνωστό αν η κ. Μπακογιάννη θα αναφερθεί στην εν λόγω απόφαση, συνεργάτες της έλεγαν ότι αναμένεται να εκφωνήσει μια ενωτική παραταξιακή ομιλία και να διαμηνύσει ότι κι εκείνη θα δώσει τη μάχη.