Με ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, πριν ακόμη την εισαγωγική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύτηκε το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε πριν λίγη ώρα στην Αθήνα.

Ο μακροβιότερος Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ν.Δ., ο Κ. Καραμανλής, αλλά και ο πιο πρόσφατος Αρχηγός της που ηγήθηκε κυβέρνησης, ο Αντ. Σαμαράς, δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια της παράταξης και έστειλαν μήνυμα ενότητας, διαλύοντας τους ψιθύρους των παρασκηνίων.

Κ. Καραμανλής: Πρωταγωνιστικό ρόλο η Ν.Δ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο συνέδριο της ΝΔ ανέδειξε τις, κατά την άποψή του, προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η στήριξη όσων έχουν πληγεί από την κρίση.

«Η Παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση» ανέφερε ο κ. Καραμανλής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συστράτευσης όλων για τη νίκη της Ν.Δ.:

«Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία».

Ο Αντώνης Σαμαράς, που ούτως ή άλλως θα απευθυνθεί στους συνέδρους και αύριο λίγο πριν την καταληκτική πολιτική ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν λακωνικός: «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολλά στο 11ο Συνέδριο για την ανανέωση του πολιτικού λόγου και της εικόνας του κόμματος (ενδεικτικό ότι εκτός των βουλευτών και στελεχών του κόμματος συμμετέχουν και προσωπικότητας όπως ο Στ. Ράμφος ή ο Κ. Μαρκουλάκης), την προβολή των κυβερνητικών θέσεων της Ν.Δ. αλλά και για την διάλυση των, συχνά εκπορευόμενων από την κυβέρνηση, σεναρίων περί εντάσεων στο εσωτερικό.

Ενδιαφέρον έχει και η παρουσία στελεχών είτε από το εξωτερικό (ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπες Ιστούρις, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης) αλλά και οι χαιρετισμοί που θα απευθύνουν οι Παναγ. Ρήγας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Ευθύμιος Δρόσος από τους ΑΝΕΛ και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων. Αύριο θα μιλήσει στο Συνέδριο ο Επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.