current views are: 11

16 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση20:11

Ενωτικός Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ – Άνοιγμα σε Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη

«Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό» επισήμανε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση 20:11’

«Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό» επισήμανε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μήνυμα με νίκης και ενότητας έστειλε από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της διήμερης κομματικής εκδήλωσης.

«Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε ως στόχο του συνεδρίου της ΝΔ «να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό» επισήμανε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον Αντώνη Σαμαρά.

«O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αγωνιστής της παράταξης, κράτησε τη ΝΔ στα δύσκολα, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ενότητας μαχητικότητας. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους τρεις», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Αγαπητή Φώφη Γεννηματά που σε λίγο θα βρεθείς μαζί μας» ήταν η ακριβής διατύπωση του προέδρου της ΝΔ ο οποίος συνέχισε: «Η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε δίπλα-δίπλα συμμάχους».

«Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολύ συχνά οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού είναι «δυσδιάκριτες».

«Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» έκλεισε την εισαγωγική ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα ψέματα, η ανικανότητα και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που έχει βιώσει η χώρα, δηλητηρίασαν το δημόσιο βίο και δίχασαν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό, να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Με θάρρος και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες, είνα για τους πολίτες. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ανέχεια. Αξίζουμε το καλύτερο και θα διεκδικήσουμε το μέλλον με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία, η αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σ’ αυτό συμφωνούν η Φώφη και ο Σταύρος. Ο κ.Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκλε δύο φορές η ευκαιρία να κυβερνήσει και απέτυχερ οικτρά», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας όμως -και ξέρω ότι μιλάω σε δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη- ο αγώνας για τις εκλογές δεν θα είναι εύκολας. Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς, αλλα ακόμη αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη της κυβέρνησής του», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη: να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αλλάξει και να μας εμπιστευθούν ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει μήνυμα ελπίδας, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και κατάλληλους ανθρώπους», ανέφερε.

Η «απάντηση» της Ντ. Μπακογιάννη στην απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία

Με έντονα φορτισμένο συναισθηματικά τρόπο και με αναφορά στον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σχολίασε η Ντορα Μπακογιάννη την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει μέλη της οικογένειάς του στην κυβέρνησή του.

«Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού“, είπε ιδιαίτερα συγκινημένη η κ. Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στο 11ο συνέδριο της ΝΔ, αποσπώντας το έντονο χειροκρότημα των συνέδρων του κόμματος.

«Μεγάλωσα με την αντίληψη ότι υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι η θέση του βουλευτή, ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν χρειάζεται καμία άλλη αξία. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις να νικήσει η ΝΔ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, κοιτα τι θα κάνεις εσύ για την πατρίδα σου. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο Έλληνα πρωθυπουργό», τόνισε η κ. Μπακογιάννη για να χειροκροτηθεί ξανά έντονα από τους παρευρισκόμενους. Οπως υπενθύμισε η ίδια έχει παλέψει για τα πιστεύω της ενώ υπενθύμισε πως «ακόμα και όταν κάποιοι έλεγαν ότι έμεινα μόνη. Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή».

«Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη και εμείς θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν», τόνισε.

Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό, τόνισε: «Εγώ νιώθω ότι οι περισσότεροι από μας εδώ έχουμε ένα συναίσθημα δικαίωσης γιατί όταν εμείς μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις είμασταν μόνοι μας και είχαμε απέναντι όλο το λαϊκισμό. Όταν είπαμε ότι χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία και ότι χρειάζεται νέο ασφαλιστικό μας είπαν ανάλγητους».

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει χάσει το στοίχημα της ανάπτυξης: «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία, το ζούμε κάθε μέρα. Το ζούμε και στην άρνηση να αποδεχτούν ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από πολλές μεσαίες επιχειρήσεις. Ανάπτυξη είναι η παραγωγή πλούτου. Και για να παράξουμε χρειάζονται εργαλεία: μείωση της φορολογίας, μείωση γραφειοκρατίας, οι μεγάλες επενδύσεις να γίνουν όπως στα ολυμπιακά έργα, να πάνε στη βουλή και να τελειώνουμε. Και να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε. Δεν έχει υπάρξει μία επένδυση από το πακέτο Γιούνκερ. Αυτοί οι κύριοι πρέπει να λογοδοτήσουν σήμερα, στον ελληνικό λαό για αυτά που έχουν κάνει».

Ο κ. Μπακογιάννη μίλησε για μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης, ενώ όπως είπε, στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία παρασύρθηκε από σειρήνες λαϊκισμού: «Ο λαός νιώθει καχυποψία στο πολιτικό σύστημα. Στη ΝΔ έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, όποτε παρασυρθήκαμε από σειρήνες λαϊκισμού το πληρώσαμε πολύ ακριβά, όποτε πήγαμε με αλήθεια και θάρρος ο λαός μας επιβράβευσε και αυτό είναι το στοίχημα που κερδίζει καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καπηλεύτηκε το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας, στερώντας την ελπίδα από τη νέα γενιά. Τα παιδιά που έχουν φύγει στερούν από την Ελλάδα 12 δισ. ευρώ και οφείλουμε να τους πούμε ότι υπάρχει αύριο υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ΝΔ»

«Θέλουμε μια Ελλάδα που δεν θα σκύβει το κεφάλι και στο κόμμα που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Θέλουμε μια Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη κύριε Τσίπρα», υπογράμμισε.

«Η ΝΔ έχει αναλάβει τη δέσμευση να κάνουμε την Ελλάδα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο», συμπλήρωσε.

«Στους επόμενους λίγες μήνες αλλάζουμε εποχή, θα ζήσουν οι Έλληνες μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θα σταθούμε όρθιοι, δεν μας πιάνει αυτή η μικροπολιτική, αυτές οι πολιτικές δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν το μεγάλο ποτάμι της ΝΔ», κατέληξε.

Αιχμές Κ. Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για την πτώση της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο συνέδριο του κόμματος, μετά την ομιλία του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πτώση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

«Όταν σκέφτομαι την Κύπρο έχω μια γλυκόπικρη γεύση: πικρή γιατί η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε συνεχίσει το έργο της θα είχαμε βγει από την κρίση. Και επειδή λένε για την τρόικα ότι έριξε την κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή οι κκ Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και η Χρυσή Αυγή δεν συμφώνησαν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι γιατί ο κ. Δήμας δεν ήταν καλός υποψήφιος, αλλά γιατί έκριναν ότι ήθελαν να διακόψουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε “φιλοδώρημα” το βοήθημα της κυβέρνησης προς τους νέους:

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο ήταν πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν ήταν μεταρρυθμίσεις του τύπου δίνω 200 – 400 ευρώ στους νέους για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα, αυτό είναι λαϊκισμός, είναι φιλοδώρημα δεν είναι μεταρρύθμιση για να πάμε παρακάτω. Η Κύπρος κατάφερε να βγει από την κρίση, χωρίς έναν φόρο. Τα ίδια ακριβώς θα κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα όταν μας εμπιστευτεί ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι δέσμευσή μας ότι θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, θα βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα πατήσουμε σε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Πώς απάντησαν στο «άνοιγμα» του Κ. Μητσοτάκη η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης

«Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τον χαιρετισμό της στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

«Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση» προσέθεσε η κυρία Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά στο από εδώ και πέρα επισήμανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια Εθνική Γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες».

Με αυτές τις θέσεις η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαρισεράς σημείωσε ότι η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. «Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται» τόνισε και προσέθεσε:

«Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας».

Στ. Θεοδωράκης: Οι Έλληνες ταλαιπωρούνται, η κυβέρνηση πανηγυρίζει

«Οι Έλληνες ταλαιπωρούνται, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ανύπαρκτες επιτυχίες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επισήμανε ότι για την έξοδο από την κρίση απαιτούνται μεγάλες πλειοψηφίες και όχι οριακές.

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε την αλλαγή του κράτους και μίλησε για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να είστε έτοιμοι για ένα κράτος χωρίς δικά σας παιδιά» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Κανείς δεν πρέπει να αντιγράψει τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνέχισε μίλησε για συνεργασία πέρα από τα κομματικά όρια με στόχους τη μείωση των φόρων και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κ. Μητσοτάκης θέλει ενιαίο μέτωπο για τη σωτηρία αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο συνέδριο της ΝΔ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να συγκροτήσει “ένα ενιαίο μέτωπο για τη σωτηρία αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι το εξής:
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου αλλά και εκτός αυτού να ξεχάσουμε τις ιστορικές μας καταβολές, τις διαφορετικές ιδεολογίες, τις ευθύνες που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής, τις μίζες, τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη Siemens, τα εξοπλιστικά, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαγεωργόπουλο, τη διαπλοκή και να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για τη σωτηρία αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα. Καλούμε επίσης τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα ως άνω αναφερόμενα και επιπλέον να ζητήσει συγνώμη από το νέο μέτωπο για την ψήφο του στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις…»


σχετικα αρθρα