current views are: 9

17 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:44

Μέτωπο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΚΚΕ για τις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;»

Δημοσίευση 17:44’
Πάνος Σκουρλέτης

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;»

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ προκάλεσε η διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ στο συνεδριακό χώρο όπου διεξάγεται το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με θέμα «Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

Με σύνθημα «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός» μέλη του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του συνεδρίου και υπογράμμισαν ότι «τα ταξικά σωματεία θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις τακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τοποθέτησή στου στο συνέδριο, χαρακτήρισε «ολισθηρό» τον δρόμο του ΚΚΕ μέσω του ΠΑΜΕ, που «υιοθετεί όχι τη λογική της διαμαρτυρίας, αλλά τη λογική της αντισυγκέντρωσης.

 «Αγαπητοί σύνεδροι επιτρέψτε μου πριν πω κάποιες σκέψεις και δώσω ένα περίγραμμα θέσεων να κάνω ένα σχόλιο για το πρωινό συμβάν.

Θεωρώ ότι είναι ολισθηρός ο δρόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας μέσω του ΠΑΜΕ, να υιοθετεί, όχι τη λογική της διαμαρτυρίας που είναι απόλυτα κατοχυρωμένη συνταγματικά και έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει, αλλά τη λογική της αντισυγκέντρωσης. Η Αριστερά έχει υποφέρει σε αυτόν τον τόπο από αντισυγκεντρώσεις, έχει μπει στο στόχαστρο της ματαίωσης των δικών της συγκεντρώσεων και πραγματικά είναι ένα πολύ επικίνδυνο δείγμα γραφής το να υιοθετεί τέτοιες μεθόδους. Θα μπορούσα να επεκταθώ πολύ περισσότερο στο ζήτημα, αλλά επιφυλάσσομαι», τόνισε ο κ. Σκουρέλτης.

ΚΚΕ: «Μήπως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;»

Άμεση ήταν η αντίδραση από το ΚΚΕ: «Πάει πολύ, υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;» καταλήγει στην τοποθέτησή του το ΚΚΕ.


σχετικα αρθρα