ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο του Θ. Καλαμπόκη: «Δύο πράγματα με συγκινούν, ο εθνικός ύμνος και οι νέοι»

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2017, 08:34 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2017, 08:31
Άρθρο του Θ. Καλαμπόκη: «Δύο πράγματα με συγκινούν, ο εθνικός ύμνος και οι νέοι»
Facebook Twitter Whatsapp

"Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν θα έδινε χαρτζιλίκια επαιτείας"

Του Θοδωρή Καλαμπόκη*

Την Κυριακή το μεσημέρι, λίγο πριν ολοκληρωθεί το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, προβλήθηκε ένα βίντεο για το "τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία" το οποίο παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή. Μεταξύ άλλων συγκράτησα ένα πλάνο, όπου ο Γεώργιος Ράλλης λέει συναισθηματικά φορτισμένος: "Δύο πράγματα με συγκινούν, ο εθνικός ύμνος και οι νέοι".

 Διάβασα με λύπη και μεγάλη οργή, πως η υπουργός Αχτσιόγλου, θα μοιράσει 400 ευρώ στους άνεργους νέους από 18-24 ετών. Όταν λοιπόν μου ξαναπούν πως είναι όλοι ίδιοι, φράση που έχω ακούσει εκατοντάδες φορές το τελευταίο διάστημα, θα τους απαντήσω εμφατικά πως εμείς διαφέρουμε. Διαφέρουμε γιατί ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν θα έδινε χαρτζιλίκια επαιτείας στους νέους ανθρώπους για να κερδίσει την εύνοια τους.

Αντίθετα με αυτά τα χρήματα θα προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας γιατί θέλουμε τους νέους μας περήφανους, δημιουργικούς εργατικούς και όχι επαίτες.  Εδώ ταιριάζει και η ακόλουθη ρήση: Αν χαρίσεις ένα ψάρι σε κάποιον που δεν έχει να φάει σύντομα πάλι θα πεινάσει, αν του μάθεις όμως να ψαρεύει, δεν θα ξαναπεινάσει ποτέ.

Τις νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, θα τις δημιουργήσουμε μεταξύ άλλων, οικοδομώντας  ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, επενδύοντας στην καινοτομία και δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους ανέργους. Ας πούμε αντί για 400 ευρώ χαρτζιλίκι επαιτείας σε κάθε νέο άνεργο 18-24 ετών θα μπορούσαμε με αυτά τα χρήματα να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικό αντικίνητρο σήμερα για νέες προσλήψεις.

Κατ’ επέκταση είναι σημαντική η προώθηση της διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες τις πραγματικής οικονομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ακόλουθο: Ενώ ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, μόλις πέρσι ιδρύθηκε ανώτατη σχολή τουριστικών, στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Από την άλλη, ενώ υπάρχει ανάγκη και μεγάλη ζήτηση για πολλά τεχνικά επαγγέλματα, οι νέοι στην πλειοψηφία τους επιλέγουν να μην αποκτήσουν τεχνική κατάρτιση.

Συνοψίζοντας, θέλω να τονίσω για ακόμα μια φορά, πως αν και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ισοπεδώνει και απαξιώνει τα πάντα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι  γιατί πολύ απλά έχουμε διαφορετικό όραμα για την Ελλάδα. Η Ν.Δ. με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρεί το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός σε όλα επίπεδα. Σε μια πρόταση, πορευόμαστε λέγοντας την αλήθεια και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα και ονειρεύεται να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα.

*O Θοδωρής Καλαμπόκης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος οργανώσεων εξωτερικού και Απόδημου Ελληνισμού στο εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ.