current views are: 6

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:17

Ν. Φίλης: «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Συναίνεση κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση χρέους-πλεονασμάτων»

Δημοσίευση 15:17’

«Συναίνεση κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση χρέους-πλεονασμάτων»

Την ανάγκη ανάληψης πολιτικής πρωτοβουλίας για συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκειμένου να διεκδικηθεί άμεσα η μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο  ν’ αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων το 2019, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «τώρα είναι η ευκαιρία» για μια τέτοια κίνηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να αφεθεί για το μέλλον.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε ακόμα και στο ζήτημα των πλειστηριασμών ζητώντας επί της ουσίας άμεσες παρεμβάσεις από τη πλευρά της κυβέρνησης για τη προστασία της Α’ κατοικίας. Σημείωσε δε πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες έδειξε πως η «συμφωνία κυρίων» έχει τα όρια της και ότι στόχων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι να κάνουν 40.000 πλειστηριασμούς. «Από ένα σημείο και μετά δε θα αφορούν μόνο σε στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά φτωχό κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρότεινε οριζόντιες παρεμβάσεις για τη προστασία της κατοικίας, με τη δημιουργία μιας bad bank που θα χρηματοδοτείται από το υπόλοιπο του τρίτου προγράμματος


σχετικα αρθρα