current views are: 9

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:59

Άγρια κόντρα Ευ. Τσακαλώτου – Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή

Σύγκρουση για το PSI 

Δημοσίευση 16:59’

Σύγκρουση για το PSI 

Σε αρένα έστω και λίγα λεπτά μετέτρεψαν με τις τοποθετήσεις τους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Ολομέλεια της Βουλής .

Η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι από τη στιγμή που κατά την τοποθέτησή του κ. Βενιζέλος άρχισε να επιτίθεται στη κυβέρνηση για τις επιλογές της στην Οικονομία και να υπερασπίζεται αυτές της προηγούμενης. Ωστόσο τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Τσακαλώτος πήρε το λόγο για ν’ απαντήσει στις αναφορές για τη προληπτική γραμμή στήριξης και την ανταλλαγή των ομολόγων από το PSI. Ο υπουργός διέψευσε τον κ. Βενιζέλο στο ότι οι αποφάσεις για την προληπτική γραμμή στήριξης είχαν ληφθεί ήδη από το Eurogroup του Νοέμβρη του 2014.

«Εσείς λέτε ότι το mail Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά! Γιατί δεν την κλείσατε; Αφού ήταν παιδική χαρά γιατί δεν κάνατε ένα πραγματικό success story να βγαίνατε στο κόσμο να το λέγατε; Παιδική χαρά αλλά φαίνεται ότι δε μπορούσατε να παίξετε ούτε εκεί!», είπε αρχικά και σημείωσε πως η παρούσα κυβέρνηση με την ανταλλαγή των ομολόγων του PSI «τερμάτισε» με μια σημαντική εκκρεμότητα. «Αντί να έρχεστε και να λέτε τα ίδια και τα ίδια, μήπως θέλετε άλλα 4 χρόνια στην αντιπολίτευση για να σκεφτείτε τι πήγε και τι όχι καλά;», αναρωτήθηκε.

«Η απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου άλλαξε επειδή είχε μεσολαβήσει η διαπίστωση της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ήξεραν όλοι ότι θα προκύψει νέα κυβέρνηση. Είπε το Eurogroup ότι θα το κάνει αν η νέα κυβέρνηση  ακολουθήσει τη γραμμή της παλαιότερης!», απάντησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «αν είχε ακολουθηθεί η δική μας γραμμή ξέρετε που θα ήμασταν τώρα το 18’; Προσχωρείτε στην πολιτική μας χωρίς να μπορείτε να την εφαρμόσετε!».

«Αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός!», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος προκαλώντας αμηχανία στην αίθουσα με τον κ. Βενιζέλο να απαντά: «είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών και ανεπίγνωστος! Την απάντηση θα τη πάρετε από τον ελληνικό λαό και τον ιστορικό του μέλλοντος! Παρακαλώ να ξεκαβαλικεύστε».


σχετικα αρθρα