current views are: 6

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:50

Ν. Βούτσης: Οι θεσμοί μας στηρίζουν για τα επιτεύγματά μας – Δ. Σταμάτης: Mας ρίξατε!

Σύγκρουση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 

Δημοσίευση 17:50’

Σύγκρουση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά τις αναφορές του προέδρου της Βουλής για τη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και τη σημερινή υποστήριξε των θεσμών, έδωσαν ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Σταμάτης.

«Εσείς μας ρίξατε! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, ο Φ. Κουβέλης και η ΧΑ δε ψήφισαν πρόεδρο Δημοκρατίας», είπε αρχικά ο κ. Σταμάτης σε συνέχεια της τοποθέτησης του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε: «κάποιοι από τους εταίρους μας τράβηξαν το χαλί. Όμως εσείς μας ρίξατε και σήμερα σας στηρίζουν γιατί τους δίνετε, το υπερταμείο, τη μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά».

 Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε πως οι αναφορές του στη στήριξη των Θεσμών έχει να κάνει με την αναγνώριση των επιδόσεων της χώρας στην οικονομία. «Έχουν τους δικούς τους λόγους γιατί σήμερα στην Ευρώπη η στρατηγική λιτότητας είναι σε μεγάλο αδιέξοδο», εξήγησε.

Όπως είπε, το success story, της τότε κυβέρνησης είχε προβλήματα γεγονός που γινόταν αντιληπτό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε ενάμιση μήνα, πριν να λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να προκαλέσει τη ψηφοφορία στη Βουλή. «Δεν εξήντλησε ποσώς κανένα περιθώριο, έτσι ώστε το αφήγημα το ευτυχές εκείνης της περιόδου, το οικονομικό, με έναν οποιοδήποτε τρόπο να σταθεί στα πόδια του και να πάρει την παράταση που δικαιούταν εκ του Συντάγματος μέχρι το 2016», είπε και σημείωσε: «όταν είπα –και είναι μέσα στην ομιλία μου- περί δικών τους λόγων, που έχουν οι θεσμοί σε όλη αυτή τη φάση να ανέχονται, να υποστηρίζουν, να υποχρεούνται, να κινούνται στην κατεύθυνση που η Κυβέρνηση δίνει –ας πούμε- αυτή τη μάχη, εννοούσα σαφέστατα τις εξαιρετικές οικονομικές επιτεύξεις, οι οποίες έχουν υπάρξει στην ελληνική οικονομία».

Ανταπαντώντας ο κ. Σταμάτης σημείωσε πως το Δεκέμβρη του 2014 τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ συμφώνησαν ότι τα πράγματα για την οικονομία πήγαιναν καλύτερα από τις προβλέψεις. «Τι θα κερδίζαμε αν μέναμε 1,5 μήνα παραπάνω;», αναρωτήθηκε απαντώντας ο κ. Σταμάτης και σημείωσε: «Θα αλλάζατε μυαλό, θα σταματούσατε να καταγγέλλετε τους βουλευτές ότι είναι πληρωμένοι; Ή θα ερχόσασταν σε λογική συζήτηση με τον Σαμαρά;», αναρωτήθηκε.


σχετικα αρθρα