current views are: 8

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:25

Π. Κουρουμπλής κατά δικαστών: «Μην κρύβονται πίσω από τον νόμο για τα πόθεν έσχες»

«Υπάρχουν φόροι, αλλά η χώρα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να βγει από την περιπέτεια»

Δημοσίευση 07:25’

«Υπάρχουν φόροι, αλλά η χώρα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να βγει από την περιπέτεια»

Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης – Δικαιοσύνης δίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με τα πόθεν έσχες, θέτοντας θέμα «διαφάνειας».

«Αν είναι προβληματικός ο νόμος να το δούμε, αλλά να μην κρυβόμαστε πίσω από αυτό για να μην κάνουμε δηλώσεις πόθεν έσχες. Πάνω από την έννοια της διαφάνειας δεν είναι κανείς», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο Θέμα 104,6.

Δεν έχει κανένα λόγο κανείς να οχυρώνεται πίσω από μια λογική που δημιουργεί στον κόσμο μια αίσθηση λαθεμένη» συμπλήρωσε αν και ζήτησε ψυχραιμία καλώντας σε «ανοιχτή συζήτηση για να βρεθεί ο κοινός τόπος».

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς είπε ότι «πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην βρεθεί στο στόχαστρο η πρώτη κατοικία». «Αν χρειαστεί να γίνει νόμος εγώ θα το στηρίξω» πρόσθεσε χαρακτηριστικά διαφωνώντας με την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρακάλεσε τους τραπεζίτες στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Μαξίμου.

«Πρέπει να πληρώσουν όλοι αυτοί που πήραν δάνεια και οφείλουν χρήματα στο δημόσιο. Εγώ ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο και έβαλα το σπίτι μου υποθήκη από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πώς έπαιρναν όλοι αυτοί τόσο εύκολα δάνεια;» πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς για την υψηλή φορολογία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν φόροι, αλλά η χώρα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να βγει από την περιπέτεια». Εμφανίστηκε παράλληλα βέβαιος ότι ο λαός θα εκτιμήσει την προσπάθεια αυτή όταν «θα έρθουν οι εκλογές μετά από δύο χρόνια, το 2019».

Παράλληλα πρότεινε σε όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο «με ασφάλεια» στο Σαρωνικό μετά την επιχείρηση απορρύπανσης από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ λέγοντας με νόημα ότι «το ναυάγιο τελείωσε και τώρα θα βγουν και άλλα ναυάγια».

«Τα βότσαλα πλύθηκαν ένα προς ένα» πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη όπου θα παρουσιαστούν τα τελευταία στοιχεία από το ΕΛΚΕΘΕ.

«Ο λαός είναι σοφός όχι μόνο όταν μας ψηφίζει αλλά και όταν μας καταψηφίζει. Αν κρίνει ότι είμαστε για να μαθητεύσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα πάμε εκεί. Θα κυβερνήσουμε 4 χρόνια και είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα δώσει την εντολή ξανά στον Τσίπρα. Γι’ αυτό φοβάται ο Μητσοτάκης και βάζει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.


σχετικα αρθρα