current views are: 9

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:15

Στ. Θεοδωράκης: Τρία χρόνια μας σέρνετε από μιζέρια σε μιζέρια

Γεμάτος φόρους ο προϋπολογισμός, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Δημοσίευση 14:15’

Γεμάτος φόρους ο προϋπολογισμός, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Τρία χρόνια τώρα μας σέρνετε από μιζέρια σε μιζέρια με πρώτους χαμένους τους φτωχούς», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2018.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως «φέρνουν έναν προϋπολογισμό γεμάτο από φόρους. Πέντε δισ. περισσότερους από το 2015. Ο στόχος κάθε λογικής κυβέρνησης είναι το μεγάλωμα της πίτας, η αύξηση του πλούτου και το μοίρασμά του. Εσείς, αναλάβατε τη χώρα σε μια ευνοϊκή οικονομική συγκυρία».

«Έχετε δεσμευτεί ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να καλύψετε κενά βάζετε πρόσθετους φόρους» συνέχισε και πρόσθεσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται «ένας ταξικός πόλεμος απέναντι στη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους».

Επίσης, σχολίασε πως «η κυβέρνηση προϋπολογίζει φόρους 48 δισ. ευρώ» και συνέχισε λέγοντας πως «στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσουμε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα έχουν φορολογηθεί».

«Πριν από δέκα χρόνια εισπράχθηκαν φόροι 48 δισ. Τότε, αντλήθηκαν από μια οικονομία των 240 δισ. Τώρα αντλούνται από 180 δισ. Χάσαμε 50 δισ. ΑΕΠ και ζητούμε τους ίδιους φόρους», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ισπανία και Πορτογαλία είχαν φέτος περισσότερα έσοδα και πέτυχαν πλεονάσματα χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν τους φόρους», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ασκώντας κριτική στην πολιτική επιδομάτων που εσχάτως υιοθετεί η κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως «Η κυβέρνηση μοιράζει κάτι υπόλοιπα αυτές τις ημέρες, σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, αλλά τα έχει πάρει πολλαπλάσιά».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε «Ποιος προστατεύει τους λαθρέμπορους του πετρελαίου, του καπνού και τους μεγάλους φοροφυγάδες;».

«Αφού δέσμευσαν την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια, λένε τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο. Πού θα πάνε αυτά τα 7 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται για το 2018; Θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, μη νόμιμου, όπως λέγατε, επαχθούς, μη βιώσιμου χρέους. Αυτά δεν τα επιβάλλουν οι… Γερμανοτσολιάδες, αλλά ο κύριος Τσακαλώτος, που χάρηκε όταν χτύπησε το σφυράκι στη Wall Street. Δεν σας έχουμε δει πιο ευτυχή! Αν το ξέραμε θα είχαμε οργανώσει μία εκδρομή στον ναό του καπιταλισμού. Το Ποτάμι θέλει να λύσει τα χέρια αυτών που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Η Ελλάδα μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον, αρκεί να φύγει από τα χέρια των αμοραλιστών της εξουσίας και να αναλάβουν οι προοδευτικοί», κατέληξε.


σχετικα αρθρα