ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης στο «Ακραίως»: Δεν υπήρχε λόγος να έρθει η τροπολογία για τα φαρμακεία

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2017, 12:51 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2017, 12:35
Μ. Βορίδης στο «Ακραίως»: Δεν υπήρχε λόγος να έρθει η τροπολογία για τα φαρμακεία
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για πλειστηριασμούς και προϋπολογισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιχμηρός απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα για άνοιγμα φαρμακείων και από ιδιώτες εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η κυβέρνηση Α. Σαμαρά αυτό δεν το είχε εφαρμόσει το 2014. Και δεν ισχύει ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση. Εχουν γίνει πολλά εδώ και πολύ χρονικό διάστημα, άρα δεν υπάρχει λόγος για αυτή τη νομοθέτηση».

Ο κ. Βορίδης μίλησε για όσες αλλαγές είχαν γίνει μέχρι τώρα στο επάγγελμα των φαρμακοποιών: «Ο κύριος λόγος που γινόταν οι αλλαγές ήταν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτό που γίνεται τώρα είναι τελείως διαφορετικό».

Την ίδια στιγμη, σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και την δίωξη σε όσους τους εμποδίζουν επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Σήμερα ακούω τον κ. Κοντονή να λέει ότι δεν είναι αυτονόητο να βάλουμε την αυτεπάγγελτη δίωξη! Πριν τρία χρόνια ο άνθρωπος αυτός που βρισκόταν;»

Τέλος, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό για το 2018 που πέρασε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή: «Όλο αυτό έγινε για να βελτιώνουν οι πολίτες το βιοτικό τους επίπεδο. Όμως το εισόδημα των πολιτών όλο και μειώνεται. Είναι ένας προϋπολογισμός που επιτείνει την κρίση, τη δυσκολία, τη φτωχοποίηση».