current views are: 10

22 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:36

Σ. Κοντονής: Καταδικαστέα και αποτρόπαιη η έκρηξη βόμβας στο Εφετείο

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό.

Δημοσίευση 07:36’

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό.

Ως ”εγκληματική και αποτρόπαιη” πράξη χαρακτήρισε σήμερα, λίγες ώρες μετά, την έκρηξη στο Εφετείο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετέβη το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός υπογράμμισε:  «Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου”. 

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών, αλλά και η διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του.

Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».

 

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα στο Εφετείο έσκασε στις 03.25 τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας σοβαρές υλικές στο κτίριο και σε παρακείμενες πολυκατοικίες και ύστερα από απόφαση του υπουργείου μετά από το περιστατικό της έκρηξης βόμβας, κλειστό θα παραμείνει για κάποιες υπηρεσίες το Εφετείο Αθηνών. 

 


σχετικα αρθρα