current views are: 10

22 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:12

Τουρκία: Νέες προκλήσεις από τον αρχηγό του CHP – «Οι Έλληνες θα φύγουν από τα νησιά του Αιγαίου, όπως ήρθαν»

Εθνικιστικές «κορώνες» από τα κόμματα της Τουρκίας 

Δημοσίευση 18:12’

Εθνικιστικές «κορώνες» από τα κόμματα της Τουρκίας 

Συνεχίζει σε υψηλούς τόνους την προκλητική του ρητορική κατά της χώρας μας ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες να επιδίδεται σε διαγωνισμό για το ποιος θα εκστομίσει την πιο εθνικιστική «κορώνα».

Ειδικότερα, χθες κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων σε κλειστή σύσκεψη ο κεμαλιστής πολιτικής επεσήμανε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν». Παρότι αντίπαλος με τον Ερντογάν, ο αρχηγός του CHP χρησιμοποιεί ίδια ρητορική και μάλιστα αυτό φαίνεται, από τη στιγμή που τα λεγόμενά του αναπαρήγαγαν οι φιλο-ερντογανικές εφημερίδες Milliyet, Hürriyet, Habertürk, Cumhuriyet και Birgün.

Αλλά και βουλευτής του CHP, Μουσταφά Μπαλμπάι, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά του Πάνου Καμμένου: «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας:  “Μολών Λαβέ”. Να δείτε τη σιωπή του δικού μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να δείτε την αδιακρισία της Ελλάδας. Καταλήφθηκε και η συνείδηση των μελών του AKP ή όχι;  Επίσης η αιτία της ερώτησής μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ο εξοπλισμός αυτών των νησιών [από την Ελλάδα]. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, μας απάντησε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα ενδιαφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ λυπηρή απάντηση. Αυτοί που θέτουν τη Λωζάνη προς συζήτηση σε κάθε ευκαιρία, [πρέπει] πρώτα να προστατεύουν τα “κέρδη” της Λωζάνης».


σχετικα αρθρα