current views are: 6

22 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:43

Πενήντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την προστασία της α’ κατοικίας και δεν θα κάνουν πίσω

Έρχεται νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης 

Δημοσίευση 18:43’

Έρχεται νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης 

Στις εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για τους πλειστηριασμούς, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, στον απόηχο της θύελλας που προκάλεσε χθες, Πέμπτη, η τροπολογία του Στ. Κοντονή για τις ποινές σε όσους επιτίθενται σε συμβολαιογράφους.

Τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη σύσκεψη της ΚΟ παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αποδείχθηκε πως δεν ήταν μια απλή δοκιμασία, όπως όλες τις άλλες. Μπορεί, ο σκόπελος της τροπολογίας να ξεπεράστηκε με τις αλλαγές που έφερε ο κ. Κοντονής, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο Τάκης Χατζής, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για νέο γύρο αντιπαράθεσης, έχοντας βάλει στο επίκεντρό της, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Τόσο ο Νίκος Φίλης, όσο και ο Θοδωρής Δρίτσας που έθεσαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το θέμα με τους πλειστηριασμούς, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Είναι 50 βουλευτές που έχουν μαζευτεί και φωνάζουν για το θέμα των πλειστηριασμών, δηλαδή την προστασία της πρώτης κατοικίας», ανέφερε εισαγωγικά ο δημοσιογράφος, ο οποίος αποκάλυψε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθονται από τις υπουργικές διαβεβαιώσεις πως υπάρχει το πλαίσιο για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τάκης Χατζής ,ανέφερε πως οι διαφωνούντες βουλευτές ζητούν ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες πολλές ενέργειες ώστε να πειστούν. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, δεν υπάρχει έγγραφη συμφωνία με τις τράπεζες για την προστασία της από πλειστηριασμούς. Μάλιστα, οι βουλευτές διαμηνύουν πως σε αυτό το θέμα θα επιμείνουν μέχρι τέλους και δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει έτσι.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως στη σύσκεψη της Πέμπτης, οι υπουργοί ανέφεραν πως η τροπολογία θα πρέπει να προχωρήσει γιατί θα έχουν οι τράπεζες πρόβλημα. Και οι βουλευτές φέρονται να απάντησαν πως η λαϊκή πίεση κατά των πλειστηριασμών αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό


σχετικα αρθρα