Στο θέμα των υψηλών αποδοχών που λαμβάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) (τουλάχιστον 6.500 εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κλάδο).
Ο κ. Ρόβλιας, ο οποίος -υπενθυμίζεται- είχε στείλει προς τους δήμους επιστολή με την οποία τους ζητούσε στοιχεία για τις αμοιβές ορισμένων υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς είχε εντοπίσει περιπτώσεις που έφταναν έως και 100.000 ευρώ ετησίως, κατέστησε σαφές ότι "πρέπει να εξορθολογίσουμε τις αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και ότι είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων", αναφερόμενος στις περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε υπερχρεωμένους δήμους.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι οι δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο έγγραφο του υπουργείου και δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αμοιβών μπορεί να τίθεται θέμα.