current views are: 15

26 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:34

Τρ. Αλεξιάδης στο «Ακραίως»: Πάντα θα έχουμε ένα ποσοστό φοροδιαφυγής

«Έχουμε την πολιτική ικανότητα να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς, και να τους κλείνουμε»

Δημοσίευση 09:34’

«Έχουμε την πολιτική ικανότητα να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς, και να τους κλείνουμε»

«Ο προϋπολογισμός ξεκλειδώνει την έξοδο από το μνημόνιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην υπερφορολόγηση δήλωσε: «Κάποιοι προβλέπουν αυξήσεις φόρων, χωρίς να βλέπουν ότι αυτές οι αυξήσεις είναι θετικές. Ποιος δεν θέλει να πληρώσουν οι εφοπλιστές ή αυτοί που μισθώνουν ακίνητα μέσω Airbnb;».

Πάντως επεσήμανε πως είναι δύσκολο να πιάσει η κυβέρνηση όλους όσους φοροδιαφεύγουν. «Δεν θα μπορέσουμε να συλλάβουμε κάποιον που έχει δεύτερη απασχόληση. Αυτής της μορφής τα εισοδήματα μπορούμε να τα συλλάβουμε είτε μέσω τεκμηρίων, είτε άλλων διασταυρώσεων. Πάντα θα έχουμε ένα ποσοστό φοροδιαφυγής, αλλά πρέπει να χτυπήσουμε τη μεγάλη που αποστερεί τεράστια ποσά» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ας χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή τη μεγάλη και μετά ας επικεντρωθούμε στα μικρά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να φοροδιαφύγουν, αλλά οι μεγάλες φοροδιαφεύγουν μέσω των off-shοre»

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επώδυνους συμβιβασμούς και ότι υπήρξαν αυταπάτες πριν συμφωνηθεί το τρίτο μνημόνιο. «Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση για την ανάπτυξη και πολλές φορές έξω και από το ιδεολογικό μας DNA. Δεν αλλάξαμε όμως την ιδεολογική μας κατεύθυνση. Κάναμε επώδυνους συμβιβασμούς για να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή περίοδο. Αλλά τελειώνει το μνημόνιο και πλέον είμαστε σε καλύτερη περίοδο σε σχέση με το 2015» τόνισε και συνέχισε:

«Αυτός ο συμβιβασμός – για όσους είχαν διαφωνίες- αποδείχτηκε πολύ ορθός, γιατί είμαστε στην περίοδο που βρισκόμαστε για να κλείσουμε τα προβλήματα που παραλάβαμε. (…) Έχουμε την πολιτική ικανότητα να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς, και να τους κλείνουμε. Εμείς θέλουμε να βγάλουμε τους πολίτες από τα προβλήματα που τους έβαλαν άλλοι».


σχετικα αρθρα