current views are: 7

2 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση06:26

Γ. Μουζάλας: «Δύσκολες οι συνθήκες στη Μόρια, αλλά εξαρτώνται από τις ροές»

«Υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται και νοσταλγούν ένας 2015, αλλά εμείς δεν το θέλουμε»

Δημοσίευση 06:26’

«Υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται και νοσταλγούν ένας 2015, αλλά εμείς δεν το θέλουμε»

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες στη Μόρια σήμερα αλλά εξαρτώνται από τις ροές όχι από εμάς», δηλώνει ο Γιάννης Μουζάλας στα «ΝΕΑ», αφήνοντας αιχμές για κάποιους “που ονειρεύονται και νοσταλγούν ένα 2015, αλλά εμείς δεν το θέλουμε”.

«Κι εμείς τρέχουμε κάθε φορά να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ροές. Κι όποιος πει ότι εμείς πρέπει να έχουμε 150.000 θέσεις έτοιμες στα νησιά, ώστε να είναι οι συνθήκες καλές, λέει ανοησίες. Αποκρύπτεται επίσης ότι η Ελλάδα έχει 35.000-40.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα και έχουμε πάρει best practice από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γι’αυτούς: μένουν σε διαμερίσματα, παίρνουν χρήματα και προχωράνε οι διαδικασίες ένταξης – έως το τέλος Γενάρη θα παρουσιάσουμε δύο μεγάλα προγράμματα ένταξης – τα παιδιά πάνε σχολείο, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και συμπληρώνει:

«Καλή είναι η κριτική και μπορώ να τη δεχθώ, γιατί παίρνω από αυτή τα στοιχεία που βοηθούν να λύσουμε το πρόβλημα, ακόμη και όταν είναι άδικη. Αλλά ας μην ξεχνάμε πού ήμασταν το 2015. Υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται και νοσταλγούν ένα 2015, αλλά εμείς δεν το θέλουμε» και καταλήγει:

«Στην ενδοχώρα έχουμε μια κατάσταση που γίνεται διαρκώς καλύτερη και στα νησιά προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε. Το ίδιο και στη Μόρια. Η κατάσταση λοιπόν στη Μόρια είναι κακή, αλλά βελτιώνεται διαρκώς και υπάρχει αποσυμφόρηση. Υπάρχει, όμως, πάντα ένας απρόβλεπτος παράγοντας: αυτός των ροών. Δεν μπορεί κάποιος να τον προβλέψει και να τον προσδιορίσει. Οι δουλέμποροι βλέπουν τις συνθήκες και πιέζουν, αυξάνουν ή μειώνουν αναλόγως τις ροές. Εμείς είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά“.


σχετικα αρθρα