current views are: 13

2 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:07

Α. Λοβέρδος: Mπορεί οι Τούρκοι αξιωματικοί να εκδοθούν σε τρίτη χώρα και μετά στην Τουρκία

«Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει» δήλωσε ο βουλευτής.

Δημοσίευση 11:07’

«Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει» δήλωσε ο βουλευτής.

Ένα ιδιαίτερο σενάριο για την έκδοση των τούρκων αξιωματικών ανέφερε σήμερα ο κ.εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα και από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία. 

Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο. 

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε,επίσης, πως το άσυλο θα ήταν η λογική λύση με δεδομένο ότι ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε την έκδοση των αξιωματικών, προσθέτοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πει τι πρόκειται να κάνει με τους οκτώ.

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό.

Σημείωσε δε ότι, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η έφεση έγινε σε αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των στρατιωτικών καθώς θεωρούνται ύποπτο για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ωστόσο, η απευθείας έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία έχει απαγορευθεί με τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου λόγω φόβων ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ανθρώπινη μεταχείριση.

 


σχετικα αρθρα